Los Říma: Pikantní derby na dohled! Nadala čeká těžký návrat

- Radek Štohl

Hned po skončení US Open se rozjede další velký turnaj. Od pondělí bude k vidění prestižní akce ATP i WTA v Římě, kde se celkově představí pět Češek ve dvouhře. Po vynechání newyorského grandslamu bude hrát Barbora Strýcová, jež v případě zdolání prvního kola vyzve druhou nasazenou Karolínu Plíškovou.

Kvalifikační boje jsou k vidění už od nedělního dne. Češi však do nich nezasáhnou. Fanoušci si na ně tak budou muset počkat do začátku nového týdne.

Nejvýše postavenou tenistkou z České republiky je Karolína Plíšková. Osmadvacetiletá hráčka má v úvodním kole volný los. Ve druhém se proti ní postaví vítězka zápasu Barbora Strýcová - Veronika Kuděrmetovová.

Roli dvanácté nasazené v Římě bude vykonávat Markéta Vondroušová. Finalistka French Open 2019 se ve svém prvním duelu střetne s talentovanou Igou Swiatekovou, nebo jednou z úspěšných tenistek z kvalifikace.

Do hry zasáhne také Kateřina Siniaková. Rozhodně ji nebude čekat lehká zkouška. V prvním kole se postaví proti patnáctce turnaje Angelique Kerberové.

V hlavní soutěži se po odhlášení Petry Kvitové a Karolíny Muchové představí Marie Bouzková. Mladá Češka se utká s Ajlou Tomljanovičovou.

Jedním z taháků úvodních kol by se měl stát duel Sofie Keninové. Ta se postaví proti neúspěšné finalistce US Open Viktorii Azarenkové nebo zkušené Venus WIlliamsové.

Mezi muži nebudou chybět největší hvězdy Novak Djokovič nebo Rafael Nadal. Španěl se na kurtech ukáže poprvé od začátku března. Ve svém prvním zápase po více jak půl roce ho bude čekat semifinalista US Open Pablo Carreño Busta.