Moneta Czech Open: Obhájce překvapivě padl s přemožitelem Lehečky

- Jakub Slunečko

Poslední zápas prostějovského challengeru má překvapivého vítěze. Polák Kamil Majchrzak, který v pátek přemohl v semifinále Jiřího Lehečku, nakonec zvládl i finálový duel. I když rozhodně nebyl favoritem, obhájce titulu Pabla Andujara ze Španělska nakonec zdolal ve dvou setech 6:2 a 7:6(5). Čtyřhru mužů už v pátek ovládl český pár Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář.

Titul z Prostějova bere po skvělém výkonu Majchrzak
Polský tenista Kamil Majchrzak (107.) předvedl ve finále prostějovského Moneta Czech Open parádní výkon a ve dvou setech si poradil s favoritem zápasu a obhájcem titulu Pablem Andujarem ze Španělska (56.). Polský tenista překvapivě snadně získal první set poměrem 6:2. Následně se hned ujal vedení i ve druhé sadě, ale Andujar zabral. Dokázal si vzít podání zpět a druhý set tak došel až do tiebreaku.

V něm Majchrzak opět ukázal větší agresivitu a srdce, když vyhrál několik téměř ztracených balonků. V tiebreaku vedl 6:2 a měl čtyři mečboly. I když Andujar tři z nich odvrátil, při posledním z nich už odpověď nenašel. Majchrzak tak vyhrál 6:2 a 7:6(5) a získal třetí challengerový titul v kariéře. V žebříčku by se měl opět posunout zpátky do první světové stovky.

Majchrzak je vítězem juniorského US Open z roku 2013. Na americkém grandslamu se mu mezi seniory parádně dařilo loni, když se jako lucky loser dostal až do třetího kola, ve kterém prohrál s Dimitrovem. Následně se podíval do první světové stovky žebříčku.

Z ní sice letos vypadl, ale v Prostějově zahrál parádní turnaj. V pátečním semifinále si ve třech setech poradil s českou senzací Jiřím Lehečkou a nakonec ho nezastavil ani obhájce titulu Pablo Andujar, který před tím neztratil na turnaji ani set. 

Finále dvouhry

Pablo Andujar (ESP, 56.) – Kamil Majchrzak (POL, 107.) 2:6. 6:7(5)