Třetí semifinále v kariéře! Jízda Martincové v Istanbulu nekončí

- Jan Vojkůvka

Potřetí v kariéře si Tereza Martincová zahraje na okruhu WTA semifinále! Pětadvacetiletá Češka si poradila ve čtvrtfinále turnaje v Istanbulu s Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou, kterou porazila po setech 6:2, 6:3.

To je ale forma! Tereza Martincová dokázala v tureckém Istanbulu vyrovnat své osobní maximum na okruhu WTA, když se probojovala mezi nejlepší čtyřku turnaje, čehož doposud dosáhla v Gstaadu (2017) a Quebecu (2016). A vysloužila si příležitost zabojovat o své premiérové finále.

Po dvou kvalifikačních výhrách, při nichž musela otáčet bitvu s Italkou Cocciarettovou, začala předvádět parádní výkony. Bez ztráty setu zvládla všechny své duely a postupně vyřadila Minnenovou, Garciaovou a nyní i Sasnovičovou.

Nebezpečná Běloruska, která minulý týden povolila Markétě Vondroušové jen tři gemy, dokázala na Martincovou zatlačit jen ve dvou částech utkání. Česká tenistka na začátku prvního setu prohrávala se ztrátou servisu 1:2, ale následně se nadechla k velkému obratu, získala devět her v řadě a rázem vedla 6:2 a 4:0.

Tehdy Sasnovičová znovu zabrala, dvěma brejky snížila na 3:4, ale klíčový servis neudržela. Martincová v osmé hře opět udeřila, došla si pro sedmý brejk v utkání a zápas následně ukončila při svém podání druhým mečbolem.

Vítězstvím nad Sasnovičovou si Martincová zajistila další posun na žebříčku WTA, kde bude v pondělí figurovat na 121. místě. A u toho ani zdaleka její pouť končit nemusí.

O finále si sympatická Češka zahraje s vítězkou zápasu mezi turnajovou dvojkou Rebeccou Petersonovou a Patricií Marií Tigovou.