Nadal stále může vyhrát grandslamový titul, tvrdí Corretja

- Radek Štohl

Ačkoliv se potýká s častými zdravotními problémy a v červnu letošního roku oslavil své třicáté narozeniny, stále se s ním musí počítat. Řeč je o držiteli čtrnácti grandslamových trofejí, Rafaelu Nadalovi, který v příštím roce může znovu vyhrát jeden z majorů. Tvrdí to alespoň Alex Corretja. Bývalý druhý hráč světa se též rozpovídal o své žurnalistické práci v Eurosportu.

Sezóna 2016 se pomalu ale jistě chýlí ke svému konci a jak před nedávném prohlásil Rafael Nadal, tak letošní závěr roku bude pro něho důležitý, aby se kvalitně připravil na následující ročník a v úvodních kolech se tak vyhnul těm nejvyšším esům současného tenisu. A právě následující rok by měl být důležitý i podle bývalého španělského hráče, Alexe Corretji.

Corretju neznervóznuje ani fakt, že posledního semifinále na grandslamovém turnaji dosáhl Nadal na Roland Garros 2014, které posléze dokázal i vyhrát.

,,Není potřeba se strachovat“ sdělil své pocity pro TT Deporte. ,,Následující sezóna bude klíčová. Uvidíme totiž, v jakém stavu se Nadal nachází. Pokud bude v dobrém fyzickém rozpoložení a jeho výsledky nebudou kolísavé, tak si myslím, že může vyhrát grandslamový titul."

V dnešní době je život bývalých tenistů mnohem náročnější než dříve. Buď se totiž starají o nejlepší hráče současnosti, nebo pracují pro televizní stanice. ,,Ukazuje to, že si tenis užíváme. Se vší pokorou, naše zkušenosti jsou k nezaplacení, protože jsme v tom celém prostředí žili dlouhou dobu. Je optimistické sdílet naše zkušenosti s mladšími hráči. Zažili jsme momenty, které můžeme přenést tenisovým hráčům do budoucnosti.“

Dvaačtyřicetiletý rodák z Barcelony pracuje v současné době pro Eurosport. Jak však dokáže udržet zdrženlivější informace, které mu tenisté a jejich týmy poodhalí? ,,Tyto informace je těžké odhalit. Musíte najít správný balanc tak, abyste nepoškodili sportovce, ale zároveň ukázali, že máte užitečné infromace.“

http://www.tennisworldusa.org/