Kvitová a Muchová se odhlásily z Říma. V hlavní soutěži je nahradí jiná Češka

- Jan Vojkůvka

České tenistky Petra Kvitová a Karolína Muchová se na turnaji WTA v italském Římě nepředstaví. Místo české dvojice se antukového podniku, na kterém započne příprava na Roland Garros, zúčastní jejich krajanka Marie Bouzková.

Kvitová o tom, že zvažuje odhlášení z Říma, hovořila už během svého účinkování na US Open. Strašila ji zejména představa, že by okamžitě po americkém turnaji naskočila na zrádnou antuku, na níž ji dlouhodobě sužují zdravotní obtíže.

Riziko zranění však před pařížským grandslamem nakonec nepodstoupí a v Římě hrát nebude. Pro zkrácenou antukovou část sezony raději zvolila trochu více času na přípravu před vrcholem v podobě Roland Garros.

Podobné myšlenky měla i Muchová, jež se rozhodla také odhlásit a to jen pár hodin po české dvojce.

Počet českých tenistek v hlavní soutěži se po odhlášení Kvitové a Muchové sníží nakonec o jednu. Do turnaje se totiž posunula Marie Bouzková, jež se tak vyhne nevyzpytatelné kvalifikaci.

Kromě Bouzkové jsou mezi přihlášenými Češkami pro italský turnaj s jistotou účasti v hlavní soutěži ještě Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová a Barbora Strýcová. V kvalifikaci pak figurují Kateřina Siniaková s Kristýnou Plíškovou. Mezi čekatelkami je také Barbora Krejčíková a Tereza Martincová.