Antukový král se vrací. Nadal potvrdil svůj první turnaj po sedmi měsících

- Jan Vojkůvka

Španělská hvězda Rafael Nadal se velmi brzy vrátí na kurty. Už v pondělí odstartuje na okruhu ATP zkrácená antuková sezona, jež vyvrcholí na přelomu září a října na French Open, a král červeného podkladu u toho nebude chybět. Bude startovat hned na prvním dostupném turnaji, kterým bude Masters v Římě.

Italský turnaj série ATP Masters 1000 startuje pouhý jeden den po skončení amerického US Open. A hlavním favoritem antukového podniku bude právě Rafael Nadal. A to i přes fakt, že se bude jednat o jeho první turnaj po dlouhých sedmi měsících.

„The Foro Italico je pro mě výjimečné místo, a letos tomu nebude jinak, obzvlášť s přihlédnutím k tomu, že se bude jednat o můj první turnaj po tak dlouhé době,“ potvrdil Nadal svou účast.

Bývalá světová jednička si římské Masters podmanila už devětkrát. Tituly Nadal slavil i v letech 2018 a 2019 a může tak zkompletovat vítězný hattrick, na který poprvé dosáhl v letech 2005 až 2007. Posléze turnaj vyhrál v letech 2009, 2010, 2012 a 2013.

Současná světová dvojka se na kurtech naposledy představila na začátku března. Nadalovi se tehdy povedlo bez ztráty setu vyhrát turnaj v mexickém Acapulcu a zapomenout na zklamání z Australian Open, kde vypadl ve čtvrtfinále s Dominicem Thiemem.

Od března ovšem čtyřiatřicetiletý tenista nehrál. Zprvu kvůli přerušené sezoně, ale ani po jejím restartu se zpět na kurty nehnal. Z obav o bezpečnost kvůli pandemii koronaviru se tak rozhodl vynechat americké turnaje včetně US Open. A svou přípravu zaměřil na oblíbenou antuku, na níž by chtěl znovu dominovat.

Vrcholem sezony bude pro Nadala pak Roland Garros, kde zaútočí už na třináctý titul. Pokud se mu to povede, vyrovná rekord Rogera Federera v počtu grandslamových titulů. Aktuálně jich má na kontě 19.