Z kvalifikace do osmifinále! Martincová postupuje v Istanbulu

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Tereza Martincová potvrdila svou formu z kvalifikace a v tureckém Istanbulu prošla do svého třetího druhého kola na okruhu WTA v sezoně. V úvodním utkání hlavní soutěže si poradila s Belgičankou Greetje Minnenovou, kterou porazila 7:6(5), 6:3.

Pětadvacetiletá Češka se do hlavní soutěže probojovala skrz dvoukolovou kvalifikaci, v níž předvedla i obrat proti Italce Elisabettě Cocciarettové. Do zápasu s Minnenovou šla rozehranější a v roli papírové favoritky (byť v žebříčku figuruje na horší pozici).

Martincová byla v prvním setu ve velkých problémech, když prohrávala 3:5. Hrozbu ztráty úvodního dějství ale dokázala zažehnat, získala ztracené podání zpátky, a byť ve dvanácté hře nevyužila setbol, v následujícím tiebreaku ji už Minnenová nezastavila.

Češka si vypracovala další tři setboly, a ten třetí při vlastním podání proměnila. Dostala se do vedení 1:0 na sety a přiblížila se cennému vítězství.

V dobrém rozpoložení vstoupila i do sady, ve které začala brejkem v prvním gemu. Minnenová vzápětí získala ztracený servis zpět a srovnala na 1:1, ale ve zbytku utkání se už na returnu nijak neprosadila. Naopak Martincová od stavu 2:3 kurtu vévodila, připsala si čtyři gemy v řadě a utkání zakončila na returnu třetím proměněným mečbolem.

V dalším kole Martincová nasazenou čtyřku Caroline Garciaovou z Francie.