Zranění se mi dostalo do hlavy, litovala po vyřazení Muchová

- Marek Bartošík

Takový zápas by si zasloužil vyprodané hlediště! Karolína Muchová a Viktoria Azarenková totiž předvedly v (bohužel liduprázdné) newyorské aréně Louise Armstronga reklamu na tenis. Po dvou a půl hodinách boje se z postupu do čtvrtfinále US Open raduje hvězdná Běloruska, jež sama označila třísetové utkání za bláznivé.

Kdo si počkal na osmifinálovou bitvu Karolíny Muchové a Viktorie Azarenkové na US Open, dočkal se zasloužené odměny – krásné tenisové show ve velmi rychlém tempu. Ačkoliv Muchová začala lépe, nakonec se – sužována zraněním levého stehna – musela před silnou soupeřkou sklonit (7:5, 1:6, 4:6).

„Myslím si, že to byl dobrý a těžký zápas. Ona hrála výborně, rychle a skoro bez chyb,“ hodnotila na videokonferenci čtyřiadvacetiletá Muchová, která si účastí v osmifinále vylepšila své turnajové maximum.

Zranění vás část duelu evidentně limitovalo. Kdy a jak se vám přihodilo?
Na začátku druhého setu jsem si při dokluzu natáhla sval na levé noze. Bohužel se to postupně zhoršovalo. Ovlivňovalo mě to při doskoku po servisu, při bekhendu a také při pohybu.

Přesto jste dokázala silnou Bělorusku dlouho trápit, ještě v rozhodujícím setu to bylo 3:3. Pomohlo tedy ošetření?
Fyzioterapeutka mi dala prášek na bolest a hodně mi sval utáhla. Zranění se mi dostalo do hlavy, takže jsem chtěla všechno hrát přes pravou nohu. Snažila jsem se hrát rychle, aby se tolik neběhalo, ale ona mi všechno jako zeď vracela zpátky. Hrála výborně.

Zmíněné ošetření mělo poněkud legrační závěr. Při nástupu na kurt jste si zapomněla sundat roušku.
Jo, to byl vtipný moment. (úsměv) Odcházela jsem z ošetřovny a uvědomila jsem si, že mám brýle. Říkala jsem si: Hlavně ať s nimi nejdu na kurt. Sundala jsem si brýle a nechala jsem si roušku. Už jsme na ni tak zvyklí, že jsem si ani neuvědomila, že ji mám.

V New Yorku jste si vylepšila turnajové maximum. Jak své působení na US Open hodnotíte?
Pozitivně. Poprvé jsem na turnaji s novým týmem – koučem a kondičním trenérem (Davidem Kotyzou a Jaroslavem Blažkem, pozn. red.). Odehrála jsem kvalitní, bojovné zápasy. Je škoda, že jsem nepostoupila, protože bylo šancovní dostat se do posledních kol. Musím stále pracovat, snad to bude na dalších turnajích lepší a lepší.

Máte už jasno o plánech pro příští týdny?
Mám přihlášený Řím a následně Paříž. Přechod na antuku, kde se klouže, asi nebude snadný. Myslím, že noha bude potřebovat pár dní klidu.

US Open, New York (ženy, USA, 21 650 000 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Viktoria Azarenková (BLR, 27.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (26.) [20] 5:7, 6:1, 6:4