Nejlepší kamarádky? No a co! O tom, jak se Hindová s Jaškovou popraly s nepříjemným losem

- Michal Hladký

Jsou zápasy, které by tenisté a tenistky nejraději nehráli. Důvodů může být spousta: ať už nevlídné podmínky či příliš silný soupeř. Z těchto kolejí vybočuje nedělní utkání pražského turnaje ITF, ve kterém se poprvé na okruhu střetly dvě nejlepší kamarádky – Denisa Hindová a Anika Jašková.

Utkání ovládla zkušenější z hráček. Denisa Hindová zvítězila v obou setech, a to po výsledcích 7:5 a 6:3. Žádný velký obrat, ani senzační výsledek. Duel byl zajímavý ze zcela jiného úhlu pohledu.

„S Anikou jsme nejlepší kamarádky. Bylo to nepříjemné, nicméně na kurtu jsme soupeřky a obě chceme vyhrát. Jsem ráda, že se mi to podařilo,“ nechala se Hindová slyšet po prvním kole kvalifikace.

Co se děje v hlavě tenistky, která nastupuje proti hráčce, se kterou má takhle vřelý vztah? „V zápase jsme nad tím nepřemýšlely. Určitě ale byly momenty, kdy jsem s ní chtěla prohodit pár slov a nad nějakou situací se zasmát,“ líčí Anika Jašková své pocity.

Pro obě hráčky se jednalo o nepříliš přívětivý los, přesto se nedá říct, že by chtěly mít vzájemné měření sil co nejrychleji za sebou. „Těšila jsem se. Tři roky jsme se neviděly a hned spolu hrajeme!“ dodává se smíchem Jašková.

Ve druhém kole kvalifikace už podobné záležitosti trápit Denisu Hindovou muset nebudou. Osmnáctiletá tenistka nastoupí v pondělí proti Rusce Gasanovové, hráčce třetí stovky světového žebříčku.