US Open: Kvitová nevyužila čtyři mečboly, Djokovič byl diskvalifikován

- Redakce

Petra Kvitová čtvrtfinále US Open nevybojovala, v těsném zápase proti skvěle hrající Shelby Rogersové nevyužila čtyři mečboly a nakonec nešťastně prohrála. Svůj boj o semifinále má za sebou rovněž česká deblistka Květa Peschkeová se svou parťačkou Demi Schuursoovu. Ty podlehly svým soupeřkám ve dvou setech. Šok přišel z centrálního kurtu, kde byl Novak Djokovič diskvalifikován z turnaje po úderu míčkem do čárové rozhodčí.

Kvitová nevyužila čtyři mečboly a na US Open končí
Petra Kvitová (12.) nešťastně skončila na letošním US Open. V osmifinále proti domácí Shelby Rogersové (93.) nevyužila hned čtyři mečboly, načež její soupeřka nakonec v tiebreaku třetího setu využila hned první příležitost zápas ukončit. Kvitová se tak loučí s turnajem po porážce 6:7(5), 6:3 a 6:7(6).

VÍCE SE UTKÁNÍ VĚNUJEME V SAMOSTATNÉM ČLÁNKU.

Americká hráčka tak Kvitovou porazila i ve druhém vzájemném zápase. Obě hráčky se spolu střetly doposud jen jednou, a to na antuce v roce 2016. Na French Open tehdy Rogersová vyhrála 6:0, 6:7(3), 6:0.

Peschkeová končí ve čtvrtfinále 
Do čtvrtfinálového zápasu nastupovala dvojice Peschkeová, Schuursová v pozici mírných favoritek. Tyto očekávání však česko-nizozemské duo nenaplnilo, po setech 4:6 a 2:6 podlehlo Ruskám Blinkovové a Kuděrmetovové.

Přitom utkání nezačalo vůbec špatně. Květa Peschkeová s Demi Schuursovou okamžitě prolomily servis soupeřek a vypadalo to, že míří za prodloužením své vítězné šňůry, která činila hned sedm zápasů. 

Jenže za stavu 1:4 se mladičké Rusky probudily a odhodlaly se k velkému obratu. Jednadvacetiletá Blinkovová s třiadvacetiletou Kuděrmetovovou do konce první sady nedovolily soupeřkám uhrát ani jeden gem, a tak zvítězily v poměru 6:4. 

Druhý set už měl jasnější průběh. Blinkovová a Kuděrmetovová ho ovládly v poměru 6:2, díky čemuž si zahrají na US Open semifinále, což je pro obě z nich kariérním maximem. 

Djokovič byl diskvalifikován z US Open
Těžko uvěřitelný konec má působení světové jedničky Novaka Djokoviče na letošním US Open. Srbský tenista v prvním setu svého osmifinálového zápasu proti Pablu Carrenu Bustovi (27.) napálil míček do oblasti hlavy čárové rozhodčí a následný verdikt byl nemilosrdný – diskvalifikace z turnaje. Djokovič tím nejenom přišel o možnost získat titul, ale i o všechny body do žebříčku a prize money, které na letošním US Open získal.

VÍCE SE INCIDENTU VĚNUJEME V SAMOSTATNÉM ČLÁNKU.

4. kolo ženské dvouhry
Jennifer Bradyová (USA, 41.) – Angelique Kerberová (GER, 23.) 6:1, 6:4 
Julia Putincevová (KAZ, 35.) – Petra Martičová (CRO, 15.) 6:3, 2:6, 6:4 
Shelby Rogersová (USA, 93.) – PETRA KVITOVÁ (12.) 7:6(5), 3:6, 7:6(6)
Naomi Ósakaová (JPN, 9.) – Anett Kontaveitová (EST, 21.) 6:3, 6:4

4. kolo mužské dvouhry
Alejandro Davidovich Fokina (ESP, 99.) – Alexander Zverev (GER, 7.) 2:6, 2:6, 1:6 
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Pablo Carreno-Busta (ESP, 27.) 5:6 diskv.
Borna Čorič (CRO, 32.) – Jordan Thompson (AUS, 63.) 7:5, 6:1, 6:3
Denis Shapovalov (CAN, 17.) – David Goffin (BEL, 10.) 6:7(0), 6:3, 6:4, 6:3

Čtvrtfinále čtyřhry žen
Blinkovová, Kudermětovová (RUS) – PESCHKEOVÁ, Schuursová (NED) 6:4, 6:2
Siegemundová (GER), Zvonarevová (RUS) – Mertensová (BEL), Sabalenková (BLR) 6:4, 7:6(1)

Čtvrtfinále čtyřhry mužů
Eubanks, McDonald (USA) – R. Ram (USA), Salisbury (GBR) 2:6, 6:7 (5) 
Koolhof (NED), Mektič (CRO) – Gille, Vliegen (BEL) 7:6(6), 6:3