Ostrava Open: Tři finále, dva tituly! Karacev si podmanil i Ostravu

- Jan Vojkůvka

To je forma jako hrom! Ruský tenista Aslan Karacev si v Ostravě došel bez ztráty setu pro druhý titul z českých challengerů. Ve finále ostravského turnaje porazil Němce Oscara Otteho 6:4, 6:2.

Tři týdny putuje Aslan Karacev po českých turnajích. Na Štvanici došel do finále (porazil ho až superhvězdný Wawrinka), o týden později na pražských Spojích už ho nikdo zastavit nedokázal a byl z toho titul. A v Ostravě? Pět zápasů bez ztráty setu a další triumf.

Otte se snažil bojovat, ale za celý zápas nenašel recept na soupeřův servis. Dva brejkboly z prvního setu zůstaly nevyužité, další si už nevypracoval. Kurtu opět dominoval sympatický Rus.

V prvním setu rozhodl v sedmé hře, kdy prorazil Ottemu servis poprvé. Ve druhé sadě pak od stavu 1:2 získal pět her v řadě a celé finále zakončil hned prvním mečbolem. Suverénní cesta ostravským turnajem byla u konce.

Karacevova bilance na třech českých turnajích je vskutku obdivuhodná. A významně se to projevuje i na pořadí ve světovém žebříčku. Zatímco před turnajem na Štvanici byl až na 253. místě a ve druhé stovce nebyl čtyři a půl roku, po titulu v Ostravě si vylepší osobní maximum na 114. místo.

Od pozic mezi smetánkou, tedy umístění v elitní světové stovce, což by byl pro sedmadvacetiletého Rusa splněný sen, ho dělí již jen 136 bodů. A před ním je turnaj v Prostějově.

Moneta Czech Open bude nejen posledním turnajem české série challengerů, ale také dalším dějištěm, kde se bude Karacev snažit prodat svou životní formu. A rozhodně bez šancí není.

Finále dvouhry
Aslan Karacev (140.) – Oscar Otte (GER, 219.) 6:4, 6:2