Ostrava Open: V životní formě hrající Karacev je znovu ve finále

- Redakce

Životní formu má na sérii českých challengerů Rus Aslan Karacev. Tomu se povedlo v sobotu na ostravském turnaji postoupit do třetího finále v řadě, když si poradil s Nizozemcem Boticem Van De Zandschulpem.

Finále na Štvanici, titul na Spojích a nyní přinejmenším opět finále. Forma Aslana Karaceva nikdy nebyla na tak vysoké úrovní. I proto se Rus dokázal zlepšit ve světovém žebříčku na své osobní maximum, kterým je 140. místo světa. A po ostravském challengeru bude stoupat dál.

Ani semifinále v Ostravě s Van De Zandschulpem pro něj nebylo překážkou. Svého soupeře porazil 6:3, 6:3, ani jednou nepřišel o podání a bez ztráty setu zvládl i svůj čtvrtý místní duel.

Sedmadvacetiletý tenista, který nikdy nefiguroval v první stovce světa (a může po tomto milníku začít směle pokukovat), se o titul utká s Němcem Oscarem Ottem.

Přemožitel Lukáše Rosola a Zdeňka Koláře dokázal vyhrát i semifinálový duel s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem, který byl sice favoritem zápasu, ale na rozjetého soupeře nestačil. Otte vyhrál 6:2, 6:4.

Semifinále dvouhry
Botic Van De Zandschulp (NED, 176.) – Aslan Karavec (RUS, 140.) 3:6, 3:6
Oscar Otte (GER, 219.) – Tallon Griekspoor (NED, 150.) 6:2, 6:4

Finále čtyřhry
Sitak (NZL), Zelenay (SVK) – Drzewiecki, Walkow (POL) 7:5, 6:4