Peschkeová si v pauze lebedila u zahradničení. Pak slavila nejcennější titul za šest let

- Marek Bartošík

Mise New York zatím Květě Peschkeové a Demi Schuursové vychází na jedničku. Česko-nizozemská dvojice po triumfu na generálce před US Open zvládla i vstup do amerického grandslamu. „Jsem ráda, že hrajeme na stejném povrchu, ve stejném areálu a se stejnými míči. Je to velká výhoda,“ užívá si absenci cestování i jiných změn Peschkeová.

Úvod sezóny nezastihl Květu Peschkeovou v nejlepší formě. S novou parťačkou Demi Schuursovou ani jednou ze čtyř pokusů nepřešly přes druhé kolo. Po restartu tenisového kolotoče je to ale o něčem jiném. Peschkeová se Schuursovou v New Yorku válí – aktuálně mají na kontě šest výher v řadě a v pomyslné kapse trofej z akce kategorie WTA Premier 5.

V Americe se vezete na vítězné vlně. Jak si užíváte zisk nejcennější trofeje od Říma 2014?
Bylo to pro nás obě velice cenné vítězství. V Cincinnati jsme byly obě dvakrát ve finále a nepovedlo se nám to vyhrát (Peschkeová 2005 a 2013, Schuursová 2018 a 2019, pozn. red.). A teď se to do třetice povedlo.

Bylo možné v tenisové bublině úspěch oslavit?
Ano. Na hotelu máme i jeden bar, takže jsme si daly večer po zápase přípitek.

Právě na hotelu teď musíte kvůli bezpečnostním opatřením trávit více času než obvykle. Jaký je život v bublině?
Ze začátku to bylo jednodušší, teď už to začíná být tužší, po čtrnácti dnech je to stereotyp. Myslím, že už je to spíš mentální než fyzická záležitost.

Čím volné chvíle na místě vyplňujete?
Většinou se snažím dělat nějakou fyzioterapii, taky chodím na masáže. Dívám se teď víc na televizi, což jsem dřív nedělala. Občas se sejdeme v hotelu a sedíme na hezké venkovní zahradě, je tam velká obrazovka, kde se vysílají sporty. Musíme sice nosit masku, ale jsme tam na čerstvém vzduchu.

A co takhle nějaké aktivity?
Hrála jsem nohejbal i kulečník a chci si zahrát ping-pong.

Daří se vám?
Ale jo, není to nejhorší. (smích) Jsou tam ale teda i lepší. Třeba moje parťačka Demi, jak ta hraje fotbal, to jsem dlouho neviděla.

Času na netenisové aktivity jste měla ještě mnohem víc během dlouhé turnajové pauzy. Jak jste ji trávila?
Byla jsem doma na Floridě. Těšilo mě, že nemusím cestovat. Pracovala jsem na zahradě, v zahradnictví jsem se opravdu zlepšila. Zasadila jsem si třeba citronovník. (úsměv)

US Open, New York (ženy, USA, 21 650 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo čtyřhry
Fichmanová (CAN), Juraková (CRO) – PESCHKEOVÁ, Schuursová (NED) 2:6, 6:7(6)