Titul zůstává doma! Šafářová ve strhujícím finále udolala Stosurovou

- Jakub Slunečko

Nejsladší možný konec! Lucie Šafářová se po třísetové bitvě raduje na domácí půdě z triumfu na J&T Banka Prague Open. S Australankou Stosurovou sice ztratila první sadu, pak ale převzala iniciativu a ve třech setech soupeřku udolala. Zdá se, že po vleklých zdravotních problémech je česká jednička zpátky ve formě.

Šafářová dokázala během turnaje několikrát obrátit nepříznivý vývoj zápasu. To samé musela předvést i po úvodním setu finálového zápasu. Stosurová totiž hned na začátku domácí hráčku brejkla a první sadu získala 6:3.

Plné ochozy ve Stromovce ale Šafářové věřily, česká tenistka se jim tak odvděčila tím nejlepším možným způsobem. Konečně se jí ve druhém setu začal dařit servis a Stosurová navíc své protivnici téměř darovala podání, když předvedla čtyři dvojchyby v jednom gamu. Druhou sadu pak Šafářová s přehledem dotáhla do vítězství 6:1.

Rozhodující set byl ve znamení plné koncentrovanosti na obou stranách. Ani jedna hráčka příliš nechybovala... až do sedmé hry. Tzv. Tildenův game získala Šafářová doslova dechberoucím způsobem. Soupeřce nepovolila ani jeden míček a zbytek zápasu pak s přehledem doservírovala k titulu. Zápas zakončila stylově dvěma esy. Před bouřícími tribunami oslavila doma ve Stromovce triumf.

Lucie Šafářová je tak po dlouhých zdravotních komplikacích zpátky na vítězné vlně. Dva týdny před French Open se navíc nejlepším možným způsobem naladila na obhajobu finálové účastí právě při Roland Garros.

„Ještě před půl rokem jsem ležela v posteli a nemohla se ani pohnout. Je to pro mě hrozně emotivní... jsem moc ráda, že se mi podařilo vrátit právě tady v Praze,“ řekla šťastná vítězka přímo na kurtu.