Den blbec. Soupeřka ani nemusela hrát skvěle, mrzí Vondroušovou

- Marek Bartošík

Po svižném a úspěšném prvním kole velké zklamání. Markéta Vondroušová vstupovala do duelu druhého kola US Open proti Aljaksandře Sasnovičové jako favoritka, po pouhých 65 minutách ale její newyorská mise skončila jasnou porážkou. „Byl to dost špatný den. Kazila jsem, ona byla solidní,“ hodnotila posmutnělá Vondroušová.

Jako den a noc byly dva zápasy Markéty Vondroušové na letošním US Open. Ten temný si vybrala ve druhé rundě, kde její výkon stačil na pouhé tři gemy proti 106. tenistce žebříčku Aljaksandře Sasnovičové.

„Dnes to bylo o mně, hrála jsem špatně. Kazila jsem, nešel mi bekhend. Soupeřka byla solidní, dobře vracela. Ani nemusela hrát nic skvělého,“ kritizovala svůj výkon Vondroušová.

Světová devatenáctka se do utkání nedostala, přestože šancí měla hodně. Všech šest brejkbolů ale její běloruská soupeřka odvrátila. Mrzí především dvě šance na rebrejk ze třetí hry zápasu, kdy se Sasnovičová za posléze hladkým vítězstvím teprve rozjížděla.

„Obecně jsem dost kazila returny, nebylo to optimální. Ona dala nějaké dvojchyby, ale já jsem toho nevyužila. Pak už se velice na ničem nedalo chytit,“ poznamenala česká tenistka, která si na start svého zápasu musela přímo na dvorci počkat.

V New Yorku totiž sprchlo a kurt číslo 12 při příchodu tenistek ještě nebyl dostatečně suchý. Vondroušová a Sasnovičová tak přibližně čtvrt hodiny postávaly, než se mohly pustit do rozehrávky.

„Dalo se s tím počítat, když pršelo. Pak se vlastně hned začalo hrát, takže to bylo docela v pohodě,“ nehledala výmluvy finalistka loňského Roland Garros, pro niž je rok 2020 zatím zakletý.

Ačkoliv sezónu v lednu zahájila dvěma hladkými vítězstvími, nyní u jejího jména svítí zápasová bilance 4:8. Po pauze způsobené koronavirovou pandemií vyhrála pouze jediné ze čtyř utkání. Cestu ven z krize bude hledat na antuce, kde loni patřila k úzké partě nejlepších.

US Open, New York (ženy, USA, 21 650 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (19.) [12] – Aljaksandra Sasnovičová (BLR, 106.) 1:6, 2:6