Jako v obýváku, pochvaluje si Kvitová vlastní skybox. Čím se baví ve volném čase?

- Marek Bartošík

Účastníci letošního US Open se baví různě. Někteří se neodtrhnout od tenisu, jiní rádi podlehnou svodům PlayStationu. Petra Kvitová ale zůstává věrná knížkám. A taky českým písničkám, jimiž si za doprovodu dobré kávy zpříjemňuje volné chvíle v jí přiděleném skyboxu v útrobách centrálního dvorce Arthura Ashe. „Box je takový náš obývák,“ povídala v dobrém rozmaru po postupu do druhého kola.

„Aktivita vede k úspěchu,“ říkala si Petra Kvitová před duelem proti Irině Beguové. A svůj plán dodržela – česká lvice přestřílela Rumunku na vítězné míče 23 ku 9 a pohodlně zvítězila 6:3 a 6:2.

„Kurty jsou tady obecně rychlejší. Když to spustíme, tak to moc neskáče nahoru. Pro mě je to docela dobrý,“ těšilo vítězku.

Stejně jako Karolíně Plíškové ani Kvitové nevyšel přípravný turnaj, přesunutý ze Cincinnati do New Yorku. Před týdnem ve svém úvodním utkání podlehla Marii Bouzkové. I když to uvnitř tenisové bubliny nebylo lehké, dvojnásobná wimbledonská šampionka dokázala nabrat síly pro další boje.

„Potřebovala jsem si odpočinout, což je hrozně těžké, když jste zavření na hotelu. Stále vídám obličeje dalších hráček a trenérů. Nakonec jsem to ale nějak zvládla, odpočinula jsem si mentálně i fyzicky,“ těšilo ji.

Významné zpestření uvnitř zmíněné monotónnosti přináší těm nejlepším skyboxy – k dispozici je mají všichni nasazení a také bývalí šampioni.

„Je to asi nejlepší věc, co tady v bublině je,“ myslí si Kvitová. „Na hotelu v pokoji je to trochu smutné. Zato v boxu je to super, je to takový náš obývák. Hlavně si tam čtu, případně volám, na tenis se moc nedívám.“

Jejím sousedem je bulharský sympaťák Grigor Dimitrov. „On je fajn, viděli jsme se v Monte Carlu, když jsme tam trénovali,“ usmívala se Kvitová, jež informovala i o podrobném vybavení jejího boxu.

„Venku je posezení, vevnitř máme dva gauče, dvě televize a masážní stůl. Máme tam i kávovar, ten je hodně používaný. A dovezla jsem si bedýnky, pouštím si tam české rádio a české písničky,“ doplnila v dobré náladě turnajová šestka, na kterou ve druhém kole čeká Kateryna Kozlovová.

US Open, New York (ženy, USA, 21 650 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Irina Beguová (ROU, 73.) – PETRA KVITOVÁ (12.) 3:6, 2:6