Nasazený hráč přijde kvůli koronaviru o US Open, v karanténě i čtyři krajané

- Filip Lefenda

Už dnes odstartuje v New Yorku grandslamový US Open, který budou provázet přísná hygienická opatření. Ještě před svým začátkem však přišel turnaj o jednoho ze svých účastníků. Francouzský tenista Benoit Paire, 22. tenista žebříčku ATP, měl podle deníku L´Équipe pozitivní test na koronavirus.

Jednatřicetiletý Paire měl na americkém grandslamu plnit roli sedmnáctého nejvýše nasazeného hráče. Na jeho souboj s Polákem Kamilem Majchrzakem ale nedojde. Známého bouřliváka nahradil v pavouku dvouhry španělský náhradník Marcel Granollers.

V dějišti US Open absolvoval Paire minulý týden generálku, kterou byl turnaj Western & Southern Open. Ten se hraje každoročně v Cincinnati, kvůli pandemii koronaviru byl ale přesunut právě do New Yorku.

A že není všechno v naprostém pořádku, naznačil hned první Francouzův zápas. Majitel tří singlových titulů neuhrál v souboji prvního kola s Chorvatem Čoričem ani gem, zkraje druhé sady pak zápas za stavu 0:6 a 0:1 po konzultaci s lékařem vzdal.

Paireho čeká po pozitivním testu na onemocnění covid-19 izolace na hotelovém pokoji. Do té se navíc podle informací zmíněného francouzského deníku museli uchýlit i jeho čtyři krajané – Adrian Mannarino, Richard Gasquet, Edouard Roger Vasselin a Gregoire Barrere.