Skvělá Peschkeová! Ve 45 letech ovládla turnaj v New Yorku

- Jan Vojkůvka

Nestárnoucí Květa Peschkeová a její parťačka Demi Schuursová vyhrály finále na Western & Southern Open v New Yorku a slaví první společný titul! Ve finále si česko-nizozemský pár poradil s americko-čínskou dvojicí Melicharová, Xu po setech 6:1, 4:6, 10:4.

Pětačtyřicetiletá Peschkeová dál udivuje tenisové prostředí. Hráčka, jež mezi profesionálky vstoupila už v roce 1993, nezůstane ani v letošní zkrácené sezoně bez turnajového primátu. Spolu se Schuursovou, s níž hraje od začátku tohoto roku, navíc získaly trofej na jednom z největších turnajů sezony.

Finále bylo pro Peschkeovou pikantní i s ohledem na její soupeřku. Tou byla Američanka Nicole Melicharová, s níž česká hráčka hrála v letech 2018 a 2019 a získala po jejím boku pět turnajových trofejí.

Peschkeová se Schuursovou vstoupily do zápasu parádně a zcela suverénně ovládly první set. Po výhře 6:1 začaly skvěle i ve druhém dějství a dostaly se do vedení 3:1. Melicharová se Xu ovšem zbraně nesložily, podařilo se jim získat ztracené podání zpět a v koncovce byly i šťastnějším párem na dvorci.

Rozhodnout tak musel supertiebreak. V něm se pomyslný chléb začal lámat za stavu 3:3. Česko-nizozemská dvojice získala mini-brejk, dostala se do vedení 5:3 a následně, po jednom prohraném fiftýnu, Peschkeová se Schuursovou uhrály pět bodů v řadě.

Po výhře v New Yorku si Peschkeová polepší i ve světovém žebříčku čtyřhry. Díky titulu se vyhoupne zpět do elitní dvacítky na 18. místo světa. A vysoko hodlá mířit i na US Open, kde bude se Schuursovou plnit roli nasazené čtyřky.