Ósakaovou trápí zranění. Azarenková bez boje získala titul

- Jan Vojkůvka

Finále ženské dvouhry se na Western & Southern Open v New Yorku neodehraje. Japonská tenistka Naomi Ósakaová byla nucena z turnaje odstoupit kvůli zranění zadního stehenního svalu. Z titulu se tak po čtyřech a půl letech raduje Běloruska Victoria Azarenková.

„Mrzí mě, že musím kvůli zranění před finále odstoupit,“ cituje Azarenkovou oficiální twitterový účet turnaje. „V semifinále jsem si poranila zadní stehenní sval a ten se přes noc nezotavil tak, jak jsem doufala. Byl to emotivní týden a chci všem poděkovat za podporu.“

Ósakaová se dle svých slov zranila v tiebreaku druhého setu, ve kterém dotáhla semifinále proti Elise Mertensové k vítězství 6:2, 7:6(5).

Zisk titulu v New Yorku tak slaví Victoria Azarenková, jež si v semifinále poradila s Britkou Johannou Kontaovou po setech 4:6, 6:4, 6:1.

Jednatřicetiletá Běloruska, která se vrátila k tenisu v roce 2017 po krátké mateřské dovolené, vybojovala svůj první titul od dubna 2016. Tehdy triumfovala rovněž ve Spojených státech, když si připsala na konto Sunshine double za vítězství na turnajích v Indian Wells a Miami.

Zajímavostí je, že právě na Western & Southern Open vyhrála v roce 2019 svůj poslední zápas, když porazila v prvním kole Belindu Bencicovou. Od té chvíle prohrála čtyři utkání na okruhu WTA, než dorazila na letošní ročník turnaje.

Kromě zisku velmi cenné trofeje se Azarenková výrazně posune i ve světovém žebříčku, na kterém si polepší z 59. na 27. místo.