Kousek domova za oceánem! Petra Kvitová si neodpustí českou kuchyni ani v USA

- Michal Hladký

Letošní US Open je pro tenisty obzvlášť složité. Musí žít v uzavřené bublině, podobně jako hráči NHL či NBA. A tak vymýšlejí, jak si pochmurné chvíle zpříjemnit. Petra Kvitová na to šla po svém, nechala si do dějiště nadcházejícího grandslamu přivést několik českých pochoutek, které jí alespoň trochu připomněly rodnou hroudu.

Uzavřený areál, minimální kontakt s okolím. Tenistky to letos kvůli nákaze COVID-19 nemají lehké. Ale co dělat, když si chci udělat v ponuré atmosféře radost? Petra Kvitová na to šla přes mlsný jazýček. 

„Když do bubliny přijede české jídlo, očekávejte šťastnou Petru!“ napsala Češka na sociální sítě, přičemž si pochutnávala na svíčkové a řízku s bramborovým salátem.

Pro Čechy posvátná dvojice, pro cizince exotika. Například taková svíčková nemusí pro někoho, kdo ji nikdy nejedl, vypadat úplně vábně. „Co sakra je na tom talíři před tebou?“ nechal se slyšet jeden ze zahraničních fanoušků Petry Kvitové.

A možná bude právě domácí kuchyně tím, co dodá české lvici výhodu proti soupeřkám. Zda tomu tak opravdu bude, se dozvíme už za pár dní, kdy třicetiletá Češka na US Open nastoupí ke svému prvnímu kolu proti Rumunce Irině-Camelii Beguové.