RPM Prague Open: Rosol porazil Ofnera a zahraje si o finále

- Redakce

Lukáš Rosol je na druhém pražském challengeru k nezastavení. Ve čtvrtfinále si vyšlápl na Rakušana Ofnera, devátého nasazeného hráče, a postupuje do boje o finále. V něm narazí na Nizozemce Tallona Griekspoora, jenž vyřadil svého krajana Robina Haase.

Rosol ovládl bitvu s Rakušanem Ofnerem 
Lukáš Rosol vyřadil na challengeru na Spojích dalšího nasazeného protivníka a zahraje si v sobotu o finále. Tentokrát přetlačil ve třech setech Rakušana Sebastiana Ofnera, kterého porazil po dvou hodinách a devíti minutách 6:3, 5:7 a 7:5.

„Těžko říct, čím jsem ho dnes předčil. Sebastian dnes nehrál rozhodně špatný tenis. Přelévalo se to ze strany na stranu, nejdůležitější bylo uhrát ty velké míče. Ke konci utkání jsem změnil nějaké věci a začal jsem hrát lepší tenis,“ nechal se po zápase slyšet vysílený Rosol.

Český reprezentant na okruhu naposledy vyhrál čtyři po sobě jdoucí zápasy v listopadu roku 2018 na turnaji v Bratislavě. „Je to neskutečný pocit, vůbec jsem s tím tady nepočítal,“ neskrýval nadšení.

Zítra ho v semifinále čeká Nizozemec Tallon Griekspoor, se kterým český reprezentant už jeden zápas sehrál, a to vítězně. Stalo se tak před rokem na antuce v německém Braunschweigu. „Hraje rychle, dobře podává a chodí do toho. Uvidíme, jak to zítra dopadne,“ poznamenal pětatřicetiletý Čech.

Čtvrtfinále dvouhry
Tallon Griekspoor (NED, 173.) – Robin Haase (NED, 169.) 6:3, 6:2
Dmitry Popko (KAZ, 178.) – Arthur Rinderknech (FRA, 161.) 0:6, 7:6(1), 6:3
Stan Wawrinka (SUI, 15.) – Aslan Karacev (RUS, 194.) bez boje
Sebastian Ofner (AUT, 162.) – LUKÁŠ ROSOL (181.) 3:6, 7:5, 5:7

Semifinále čtyřhry
Arends, Pel (oba NED) – Hach Verdugo (MEX), Vega Hernandez (ESP) 6:1, 6:4
Haase, Van De Zandschulp (oba NED) – Goransson (SWE), G. Oliveira (POR) 3:6, 6:4, 5:10