Denní menu, 28.8.2020: Peschkeovou čeká v New Yorku finále, dál jde i Rosol

- Filip Lefenda, Michal Hladký

Ve finále turnaje Western & Southern Open v New Yorku, jenž je generálkou před nadcházejícím US Open, bude hájit české barvy Květa Peschkeová. Té se podařilo se svou parťačkou porazit Hradeckou s Klepačovou ve dvou jasných setech. Domácí radost zavládla i v Praze, kde Rosol porazil Rakušana Ofnera a zahraje si o finále. Čtvrtfinále má za sebou Vít Kopřiva, jenž v polské Poznani nestačil ve dvou setech na domácího Kacpera Zuka.

Češi v akci

Český duel ovládla Peschkeová
Květa Peschkeová se svou parťačkou Demi Schuursovou zvítězily nad dvojicí Lucie Hradecká, Andreja Klepačová a zahrají si v New Yorku deblové finále. 

Oba sety měly hladký průběh. Všechny důležité výměny celého utkání získaly na svou stranu Peschkeová se Schuursovou, díky čemuž vyprovodily své soupeřky z kurtu za hodinu hry po sadách 6:2 a 6:1.

Ve finále česko-nizozemskou dvojici čeká duo Melicharová, Sü I-fan. Těm se podařilo v semifinále udolat Kužmovou se Świątekovou. 

Vít Kopřiva končí ve čtvrtfinále
Čerstvý vítěz Mistrovství České republiky, Vít Kopřiva, nestačil ve čtvrtfinále turnaje ITF v polské Poznani na domácího Kacpera Zuka. Po zcela jasném úvodním setu, který Polák ovládl v poměru 6:2, byli fanoušci svědky dramatičtější bitvy. Tu rozhodl Zuk za stavu 4:4, kdy soupeře brejknul a dotáhl souboj do vítězného konce. 

WTA

Western & Southern Open, New York (ženy, USA, 1 950 079 EUR, tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry
HRADECKÁ, Klepačová (SLO) – PESCHKEOVÁ, Schuursová (NED) 2:6, 1:6 

Challenger Tour

RPM Open by Moneta, Praha (muži, CZE, 137 560 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Sebastian Ofner (AUT, 162.) – LUKÁŠ ROSOL (181.) 3:6, 7:5, 5:7

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

ITF World Tennis Tour

Talex Open, Poznaň (muži, POL, 25 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Kacper Zuk (POL, 303.) – VÍT KOPŘIVA (320.) 6:4, 6:2