Druhý titul nebude. Wawrinka nečekaně odstoupil z RPM Prague Open

- Marek Bartošík

Stan Wawrinka kvůli zranění stehna předčasně končí své účinkování na challengeru RPM Prague Open by Moneta. Trojnásobný grandslamový vítěz sice ve čtvrtek zvládl osmifinále s Boticem van de Zandschulpem, následně se však musel z pokračování v turnaji omluvit. „S těžkým srdcem musím oznámit své odstoupení, důvodem je zranění stehna, které mě poslední dny trápí,“ sdělil Wawrinka.

Stan Wawrinka přiletěl do Prahy na dva turnaje kategorie ATP Challenger už v první polovině srpna a na prvním z nich dokázal triumfovat. Na I.ČLTK Prague Open by Moneta zvítězil ve všech pěti zápasech a ve finále zdolal Aslana Karaceva 2:0 na sety.

Na druhém challengeru pak vyhrál oba duely, do kterých nastoupil. V průběhu pražského pobytu si vylepšil své postavení v žebříčku ATP ze 17. na 15. místo.

„Chtěl bych všem poděkovat za to, že mi umožnili, abych si mohl v posledních dvou týdnech opět zahrát tenisové zápasy. Zároveň bych se chtěl omluvit svým fanouškům, že tento turnaj nemohu dokončit, jak bych si přál. Pobyt v Praze jsem si ale užil, stejně jako oba turnaje. Také bych chtěl poděkovat všem sponzorům, pořadatelům i Českému tenisovému svazu za to, jak vše dokázali v tak těžkých časech uspořádat,“ dodal švýcarský tenista.

Výsledky Stana Wawrinky na pražských challengerech:

I.ČLTK Prague Open by Moneta:
1. kolo: volný los
2. kolo: Stan Wawrinka – Roman Safiullin (RUS) 6:1, 4:6, 6:1
Osmifinále: Stan Wawrinka – Oscar Otte (GER) 3:6, 7:5, 6:1
Čtvrtfinále: Stan Wawrinka – Sumit Nagal (IND) 2:6, 6:0, 6:1
Semifinále: Stan Wawrinka – Michael Vrbenský 5:7, 6:3, 6:3
Finále: Stan Wawrinka – Aslan Karacev (RUS) 7:6(2), 6:4

RPM Prague Open by Moneta:
1. kolo: volný los
2. kolo: Stan Wawrinka – Goncalo Oliveira (POR) 6:3, 6:4
Osmifinále: Stan Wawrinka – Botic van de Zandschulp (NED) 6:3, 6:3