Turnaj v Praze: Přes milion pro vítězku. Hvězdná Bouchardová opět v akci

- Jan Vojkůvka

Největší turnaj WTA, který se bude na území České republiky konat, se ve čtvrtek dočkal dalších novinek. Vítězka celého turnaje, který nabídne rekordní prize money, získá částku 48 tisíc dolarů, což je v přepočtu přes milion korun, a připíše si hned 160 bodů do žebříčku. O tuto cenu bude usilovat i kanadská hvězda Eugenie Bouchardová, jež pronikla do hlavní soutěže.

Bouchardová, které se velmi líbil nedávný turnaj WTA Prague Open, jenž se rovněž konal v areálu TK Sparty Praha, se do hlavní soutěže vešla díky odhlášení některých hráček. Mezi odhlášenými jsou například ukrajinský talent Marta Kosťuková či zkušená Mandy Minellaová z Lucemburska.

Populární Kanaďanka, která absolvovala během Prague Open také rozhovor s fanoušky přes Instagram, se zařadila do pole 120 jistých startujících, které si zahrají o podíly z rekordního prize money ve výši 3 125 000 dolarů.

Vítězka celého turnaje obdrží, jak již bylo zmíněno, 48 tisíc dolarů, což je v přepočtu přes milion korun. Vzhledem k tomu, že celý turnaj je náhradou za kvalifikaci US Open, rozdíly v uděleném prize money nejsou tak obrovské jako na jiných podnicích WTA.

Poražená finalistka získá šek na 43 tisíc dolarů, semifinalistky 40 tisíc a hráčky, které vypadnou ve čtvrtfinále, obdrží 36 tisíc. Už za účast v hlavní soutěži, pokud vypadnou v prvním kole, získají hráčky 11 000 dolarů.

Pražský turnaj bude pro tenistky zajímavý i s ohledem na možnost získat výraznou porci bodů do žebříčku. Vítězka získá hned 160 bodů, finalistka 95 a semifinalistky 75 bodů.

Pro vítězný pár ve čtyřhře jsou připraveny odměny v podobě 37 tisíc dolarů a 160 bodů do žebříčku. Kompletní tabulku s odměnami pro hráčky si můžete prohlédnout v galerii.

Na turnaji v Praze se z českých hráček představí s jistotou Denisa Šátralová, Miriam Kolodziejová a Jesika Malečková. Aktuálně osmá pod čarou je Anastasia Detiuc. Hrát se bude od 29. srpna a turnaj proběhne bez přítomnosti diváků.


Galerie