Hraji mnohem lépe, těší Wawrinku. Kamarádu del Potrovi přeje brzké uzdravení

- Marek Bartošík

Sedm zápasů, sedm výher. Stan Wawrinka zatím na pražských challengerech potvrzuje roli výrazného favorita. K pěti zářezům ze Štvanice už stihl přidat dva na Spojích, naposledy porazil ve čtvrtek Botice van de Zandschulpa dvakrát 6:3. „Těší mě, na jaké úrovni je moje hra,“ sdělil Tenisovému světu Wawrinka.

Zatímco mnozí elitní tenisté bojují na právě se konajícím turnaji Masters v New Yorku, Stan Wawrinka září na antuce v Praze, kde se pomalu chystá na blížící se Roland Garros (od 27. září).

Pařížský šampion z roku 2015 neztratil ve dvou úvodních zápasech na pražských Spojích ani set a pohodlně si zajistil místenku ve čtvrtfinále.

„Myslím, že to byl skvělý zápas,“ komentoval pro Tenisový svět své hladké vítězství nad Boticem van de Zandschulpem. „Už hraji mnohem lépe, cítím se velmi dobře. Byl to můj sedmý zápas za deset dní tady v Praze. Těší mě, na jaké úrovni je moje hra a že se mi daří.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

New week, fresh start! ????☀️?? #newweek #goodstart #trusttheprocess #stantheman

Příspěvek sdílený Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85),Srp 25, 2020 v 11:43 PDT

Po sobotním triumfu na Štvanici měl trojnásobný grandslamový šampion dva volné dny, které jistě přišly vhod.

„V neděli jsem s týmem absolvoval regeneraci, trochu jsem se věnoval kondici. Šli jsme se projít městem. V pondělí jsme se přesunuli sem (do areálu na Spojích, pozn. red.) kvůli tréninku. Také jsme si obhlédli areál, abych byl připraven na další zápasy,“ přiblížil Wawrinka.

Švýcar se ve volném čase kromě zmíněných aktivit zajímá také o velký turnaj v New Yorku, kde hraje mimo jiné světová jednička Novak Djokovič.

„Samozřejmě se dívám, jak hrají ostatní. Vždy jsem rád sledoval kvalitní zápasy, baví mě to,“ poznamenal patnáctý hráč žebříčku.

Jeden milý Wawrinkův kolega ale v newyorském Flushing Meadows chybí. Argentince Juana Martína del Potra totiž i nadále trápí zraněné koleno, a proto s ním podstoupil už třetí operaci za poslední dva roky.

„Přeji mu, ať se brzy uzdraví. Je to skvělý člověk, skvělý kamarád a ohromný hráč. Doufám, že se po této operaci vrátí na okruh,“ uzavřel Wawrinka.

RPM Prague Open by Moneta, Praha (muži, CZE, 137 560 eur, antuka)
Osmifinále dvouhry

Stan Wawrinka (SUI, 15.) – Botic van de Zandschulp (NED, 174.) 6:3, 6:3