ATP

Drtivá porážka. Byl to šílený zápas, hřímá Thiem

- Radek Štohl

Návrat na okruh mu pořádně zhořkl. Druhý nejvýše nasazený na turnaji Western & Southern Open Dominic Thiem ve svém úvodním zápase na turnaji prohrál s 32. hráčem žebříčku dvouhry Filipem Krajinovičem jednoznačně 2:6, 1:6, během třiašedesáti minut duelu se mu podařilo vyhrát jen dva míčky na returnu.

Thiem v průběhu povinné přestávky pravidelně hrál domácí turnaje, zúčastnil se Adria tour a v závěru se utkával také se zahraničními soupeři. Celkově nastoupil do 28 zápasů a jen 3 prohrál.

Ani to však mu nestačilo na postup do osmifinále v New Yorku. Ba co více, proti srbskému soupeři schytal pořádný debakl.

Finalista letošního Australian Open dokázal uspět při svých úvodních dvou servisech, od té doby ale úřadoval jeho soupeř, který do konce první sady získal dva brejky.

Druhý set nabídl vyrovnanou druhou hru při podání Thiema, jenž sice odvrátil dva brejkboly, třetí šanci ovšem už nezažehnal. Čestný úspěch se mu alespoň podařilo urvat ve čtvrtém gemu, za stavu 1:4 počtvrté v zápase přišel o servis.

Rakouský tenista v každém setu pouze v jednom případě získal jeden míček při podání Krajinoviče, jeho statistika na returnu tak činila 2 zisky fiftýnů ze 34 možností.

„Z mé strany to byl šílený zápas. Vůbec jsem nehrál dobře. Nepodařilo se mi najít rytmus. Na returnu mě potkalo hodně problémů. Je velmi těžké takový duel pochopit. Každopádně se nad tím zamyslím. Věřím, že v dalších dnech najdu lepší odpovědi," vyjádřil se Thiem k jednoznačné porážce.

Ve svém úvodním soutěžním klání po půl roce naopak nezaváhal nejvýše nasazený Novak Djokovič. Srbský hráč za necelou hodinu a čtvrt vyřadil Ricardase Berankise po sadách 7:6(2), 6:4. V obou setech přitom byl o brejk dole.