Stoprocentní při brejkbolech! Bouzková otočila souboj s Kvitovou

- Jan Vojkůvka

Marie Bouzková pokračuje v předvádění skvělých výkonů i na turnaji v New Yorku! Česká tenistka v pikantním derby zdolala svou slavnější krajanku Petru Kvitovou, kterou porazila 2:6, 7:5 a 6:2. Bouzková v utkání zaujala nejen výborným pohybem po dvorci, ale především stoprocentní úspěšností při brejkbolech.

Čtvrtfinalistka nedávného turnaje v Lexingtonu si v utkání s Kvitovou vypracovala čtyři brejkboly a všechny dokázala využít. Díky kvalitnímu returnu hodně znepříjemnila Kvitové návrat na okruh WTA.

Třicetiletá Kvitová vstupovala do zápasu v roli favoritky. Byla šestou nasazenou, ale první ostrý zápas po koronavirové pauze jí ani přes výborný start nevyšel.

První se zlomil za stavu 2:2. Kvitová dokázala vyhrát čtyři gemy v řadě s brejky v šesté a osmé hře. I přes dominanci v závěru úvodního dějství ovšem vstoupila do druhé sady lépe Bouzková.

Mladší z krajanek prorazila servis soupeřky čistou hrou, radost jí ale dlouho nevydržela. Kvitová si totiž okamžitě vzala podání zpět a srovnala na 1:1. Obě tenistky si následně dlouho držely servis, než se Bouzkové povedl další brejk v jedenácté hře, po kterém si vynutila rozhodující set.

Těžko říct, jaký mohla mít třetí sada průběh, pokud by se Kvitové povedlo využít brejkbol ve druhém gemu. V klíčový okamžik ale Bouzková zabrala, hrozbu odvrátila a následně od stavu 1:2 vyhrála pět gemů v řadě. Zakončit duel bylo ovšem obtížnější, než se z průběhu rozhodujícího dějství mohlo zdát.

Bouzková v poslední hře utkání čelila třem brejkbolům, sama naopak nevyužila čtyři mečboly. Vítězný míček nakonec vybojovala až po šesti shodách.

V osmifinále si dvaadvacetiletá Češka zahraje s vítězkou zápasu mezi Kontaveitovou a Teichmannovou.