Rosol v Praze přečkal zkoušku nervů. Soupeř provokoval už od začátku, přiznal

- Marek Bartošík

Velmi těžké utkání po fyzické i psychické stránce má za sebou na pražských Spojích Lukáš Rosol. Na tamním challengeru ho vyzval německý mladík Rudolf Molleker, který se během nedělního souboje se zkušeným českým tenistou rozhodně nechoval v duchu fair play. „Hráč provokoval už od prvního gemu, což ho hodně shodilo,“ uvedl pro Tenisový svět Rosol.

Velmi hlasité výkřiky po zisku fiftýnů, povzbuzování se v češtině i další porušení smyslu pro fair play ukázal na challengeru na pražských Spojích devatenáctiletý německý tenista Rudolf Molleker proti Lukáši Rosolovi.

Český tenista těžkou zkoušku vůle i nervů zvládl a po bezmála dvou hodinách zvítězil 6:3, 6:7(4) a 7:5. Z nedělního divadelního představení německého teenagera ale rozhodně nadšený nebyl.

„Pokud to mám říct taktně, tak jsem si toho nevšímal první dva sety. Hráč provokoval už od prvního gemu, což ho hodně shodilo. Povzbuzoval se třeba česky. Tohle se nedělá,“ sdělil v rozhovoru pro Tenisový svět Rosol, jehož pohár trpělivosti přetekl v závěrečné fázi zápasu.

„Držel jsem se. Pak ale zaservíroval, když jsem nebyl připravený a rozhodčí mu bod uznal. Pro mě je ten kluk trochu brainless (bez mozku, pozn. red.). Jsem rád, že jsem ho porazil,“ netajil Rosol.

Pětatřicetiletý Čech narazí ve druhém kole RPM Prague Open by Moneta na Slováka Filipa Horanského, s nímž by to měl být o poznání klidnější mač.

„S Filipem se známe dobře, na Štvanici jsme spolu i trénovali. Je to solidní hráč od základní čáry, dobře servíruje. Možná budu mít výhodu prvního odehraného zápasu,“ doplnil Rosol.