US Open hlásí pozitivní test na koronavirus

- Filip Lefenda

Americká tenisová asociace (USTA) oznámila v souvislosti s nadcházejícím US Open první případ koronaviru. Netýká se ovšem nikoho z hráčů, nýbrž osoby, která se stará o přípravu akce.

Nakažená osoba, jež pochází z uzavřeného okruhu lidí, kteří mají na starost přípravu turnaje, musí podstoupit desetidenní karanténu. Podle vyjádření asociace neměla žádné příznaky nemoci.

Celkem již bylo provedeno v souvislosti s newyorským grandslamem za posledních šest dnů na 1400 testů. Až na zmíněný případ byly všechny ostatní vzorky negativní.

US Open začne za přísných hygienických opatření 31. srpna. Ve Flushing Meadows se letos bude hrát bez diváků a chybět budou třeba i čároví rozhodčí.

Všichni účastníci turnaje budou muset ještě před odletem do Spojených států podstoupit testy na onemocnění COVID-19, další na ně pak čekají až dvakrát týdně přímo v dějišti akce. Denně pak bude tenistům měřena teplota.

Vzhledem k situaci bude na US Open chybět hned šest hráček z elitní desítky žebříčku, včetně světové jedničky Ashleigh Bartyové či dvojky Simony Halepové. Titul nebude obhajovat ani Rafael Nadal.