Bývalá světová čtyřka má koronavirus. Stihne US Open?

- Filip Lefenda

Bývalý čtvrtý hráč světa Kei Nišikori byl pozitivně testován na koronavirus a přijde minimálně o generálku na US Open. Na kurtech se přitom populární Asiat nepředstavil už téměř rok.

Třicetiletý Japonec měl pozitivní nález na Floridě, kde žije a trénuje. „Musím se odhlásit z turnaje v Cincinnati. Zítra jsme měli letět do New Yorku, ale zůstáváme tím pádem pochopitelně na Floridě,“ oznámil během víkendu v současnosti 31. tenista žebříčku ATP.

Místo podniku Western & Southern Open, který se letos přestěhoval z Cincinnati do New Yorku a je pro hráče generálkou před nadcházejícím US Open, tak čeká Nišikoriho domácí karanténa.

Otazník v tuto chvíli visí i nad Nišikoriho grandslamovou účastí. Finalista US Open z roku 2014 a semifinalista z let 2016 a 2018 nicméně ubezpečil, že jeho příznaky nemoci jsou jen velmi mírné.

Pokud by se majitel dvanácti singlových titulů z profesionálního okruhu stihl do US Open uzdravit, čekalo by ho vůbec první soutěžní utkání od konce loňského srpna. Právě po posledním podniku ve Flushing Meadows, na němž došel do třetího kola, totiž absolvoval operaci pravého loktu a letos se před koronavirovou pauzou vrátit na kurty nestihl.