Pozitivní případ COVID-19 před startem challengeru na Štvanici

- Redakce

Při testování hráčů před challengerem v Praze, který byl rozehrán v sobotu na Štvanici, byl objeven jeden pozitivní případ nákazy koronavirem. Naštěstí jde však pouze o náhradníka, který se ani nepohyboval v areálu turnaje, jak napsali organizátoři v tiskové zprávě. Jednalo se o jediný pozitivní případ z celkem 120 testovaných.

„V rámci předturnajového testování akce ATP Challenger Prague Open byl u jednoho z tenistů zjištěn pozitivní test na COVID-19. Hráč měl status náhradníka na telefonu a nezasáhl do kvalifikačních klání či hlavního turnaje. Nebyl přítomen ani losování a v turnajovém areálu na Štvanici se neobjevil,“ stojí v prohlášení organizátorů.

Ohroženi by tak neměli být další účastníci turnaje, kteří s daným hráčem (jedná se o Čecha) nepřišli před turnajem do kontaktu. U všech ostatních dopadly testy negativně.

Hráč se nechal před turnajem otestovat pro případ, že by se dostal do kvalifikace. Nyní v souladu s protokolem ATP a dalšími platnými řády České republiky nastupuje do povinné karantény, která proběhne v jeho domácím prostředí.

„Kromě toho bylo také zahájeno trasování s cílem identifikovat a informovat všechny osoby, které mohly být s hráčem ve spojení,“ doplnili organizátoři.

Pražský challenger I.ČLTK Prague Open by Moneta začal v sobotu kvalifikačními zápasy a úvodními duely prvního kola