Fantazie! Na Turnaji mistryň se ve čtyřhře představí čtyři Češky!

- Petr Šístek

Ačkoliv letošní tenisová sezona teprve pomalu spěje ke svému konci, již během turnaje v Pekingu se vykrystalizovala osmička párů, které poměří síly ve čtyřhře na závěrečném klání sezony, kterým bude Turnaj mistryň v Singapuru. Kompletní obsazení dnes oficiálně zveřejnila organizace WTA.

Již v dřívějším průběhu sezony si účast na prestižním turnaji zajistily čtyři páry. Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová, které ovládly domácí French Open, vítězky Australian Open Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou, olympijské šampionky Jelena VesninováJekatěrinou Makarovovou a Lucie ŠafářováBethanií Mattekovou-Sandsovou, které nenašly přemožitelky na posledním grandslamu sezony, US Open.

Martina Hingisová již dříve avizovala, že by na Turnaji mistryň měla krátkodobě obnovit spolupráci se Saniou Mirzaovou, sympatická Indka ale stále ještě měla teoretickou šanci dostat se do Singapuru i po boku Barbory Strýcové. O tuto šanci ale pro dnešní prohře v osmifinále turnaje v Pekingu s Martínezovou-Sánchezovou a Dabrowskou přišla a na základě žebříčku bodů získaných v letošní sezoně je díky tomu již nyní známa kompletní osmička párů, které se na Turnaji mistryň představí.

Již známou čtveřici nově doplní Jaroslava ŠvedovováTimeou Babosovou a tchajwanská dvojice sester Čchanových, ale co je pro české fanoušky důležité, tak také populární duo Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká a Julie GoergesováKarolínou Plíškovou, která se v Singapuru představí jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře.

Duo H+H letos zaznamenalo největší úspěch na Australian Open, kde ve finále podlehly tehdejším světovým jedničkám Hingisové s Mirzaovou. Karolína Plíšková s Julií Goergesovou si zahrály semifinále hned na dvou grandslamech a k tomu přidaly i finále na velkém podniku v Indian Wells. Nezbývá než věřit, že zmíněné úspěchy nebudou pro české tenistky v této sezoně konečné a podaří se jim na ně navázat i v Singapuru.