Další změna. Revidovaný kalendář ATP počítá s novou generálkou na Roland Garros

- Marek Bartošík

Po zrušení antukového Masters v Madridu (14.–20. září) se v kalendáři ATP objevilo bílé místo. Vedení mužské tenisové asociace zareagovalo několika úpravami turnajového plánu – na místo Madridu se přesunulo Masters v Římě a do uvolněného týdne před grandslamovým Roland Garros se dostala „pětistovka“ v Hamburku.

Odložená antuková sezóna se dočkala další změny. Přípravou na pařížský grandslam mělo být původně Masters v Římě. To se ale s ohledem na zrušení turnaje v Madridu posunulo o týden zpět, tedy do termínu od 14. září. Elitní tenisté tak budou moci po zmíněném Masters nabrat síly na Roland Garros, které startuje 27. září.

Volný týden od 21. září je nově obsazen turnajem kategorie ATP Tour 500 v Hamburku, jenž tak bude generálkou před antukovým grandslamem. Hamburk přitom v předchozích revidovaných plánech nefiguroval.

„Tenis začíná nacházet svou cestu zpět. Ačkoliv musíme především hlídat zdraví a bezpečí všech zúčastněných, stále doufáme v silný závěr sezóny,“ řekl šéf ATP Andrea Gaudenzi.

Po Roland Garros, jež vyvrcholí v neděli 11. října, začne evropská šňůra halových akcí. V týdnu od 12. října se bude hrát v Petrohradě, následují Antverpy, Moskva, Vídeň, Masters v Paříži, Sofie a Turnaj mistrů v Londýně. Naopak se neuskuteční Next Gen ATP Finals v Miláně ani asijská klání.