Pardubická juniorka: Dívkám kralovala čtrnáctiletá Bejlek, mezi chlapci zvítězil Krumich

- Redakce

Vítězkou letošního ročníku Pardubické juniorky se stala teprve čtrnáctiletá Sára Bejlek. Tenistka z Hrušovan nad Jevišovkou zaskočila ve finále o rok starší Lucii Havlíčkovou. Účastnici kvalifikace probíhajícího Prague Open porazila Bejlek 7:5 a 6:0. Mezi chlapci triumfoval Martin Krumich, když Matthewa Williama Donalda porazil ve třech setech 3:6, 6:0 a 6:3.

Martin Krumich ovládl chlapeckou soutěž
Sedmnáctiletý Martin Krumich má za sebou svou poslední účast na Pardubické juniorce. A vítěznou! Nicméně finále proti Matthewu Williamu Donaldovi bylo dosti atypické. Ve třetím setu za stavu 3:2 a 40:0 pro Martina Krumicha se zápas přesunul kvůli dešti do haly, ve které si už starší ze dvojice utkání pohlídal. 

„Jsem rád, že jsem turnaj dotáhl do vítězného konce. Přijel jsem sem s tím, že to je moje poslední účast na Pardubické juniorce, takže jsem to chtěl celé vyhrát. Je super, že se to povedlo,“ líčil dojmy z výhry Martin Krumich. 

Finále dvouhry chlapců
13:00 Matthew William Donald – Martin Krumich 6:3, 0:6, 3:6 

Mezi dívkami triumfovala Sára Bejlek
Čtrnáctiletá Sára Bejlek ovládla Pardubickou juniorku, když ve finále porazila Lucii Havlíčkovou ve dvou setech 7:5, 6:0. Přesto nejcennější možná bude fakt, že Sára vyhrála nad sebou samotnou. Před turnajem nemohla ohnout koleno a zvažovala odhlášení z Pardubické juniorky. Teď tohoto rozhodnutí určitě litovat nebude. 

„Jsem hrozně ráda za to, že jsem utkání zvládla. V prvním setu jsme se tahaly. I s trochou štěstí jsem ho ovládla, to pak rozhodlo celý zápas,“ popisuje finále novopečená šampionka Pardubické juniorky. 

Finále dvouhry dívek
Sára Bejlek – Lucie Havlíčková 7:5, 6:0