Prague Open 2020: Kr. Plíšková slaví další úspěch, s Hradeckou postoupily do finále debla

- Redakce

Kristýna Plíšková postoupila na Prague Open do semifinále. Češka sice prohrávala v souboji s Rumunkou Bogdanovou 2:5, pak ale musela soupeřka zápas kvůli zranění smolně skrečovat. Odpoledne si připsala osmadvacetiletá tenistka po boku Lucie Hradecké další úspěch, když společně porazily Nizozemku Rusovou a Slovinku Zidanšekovou, díky čemuž si zahrají finále.

Kr. Plíšková je po skreči soupeřky v semifinále dvouhry
Kristýna Plíšková (69.) se na domácím Prague Open stala první semifinalistkou. Češka sice nerozehrála na centrálním dvorci zápas s Anou Bogdanovou (92.) dobře, když musela za stavu 1:5 po dvou ztracených servisech odvracet setbol, nakonec ale úspěšným kraťasem snížila na 2:5, čímž duel smolně skončil.

Sedmadvacetiletá Rumunka si totiž při pokusu o jeho doběhnutí natáhla již obvázaný stehenní sval a nebyla schopna v utkání pokračovat. O finále si Kristýna Plíšková zahraje s nasazenou trojkou Elise Mertensovou z Belgie.

Krejčíková se Siniakovou postupují do semifinále debla 
Česká dvojice Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková postoupila na domácím turnaji v Praze do semifinále. Ve čtvrtfinále si poradila s ruským párem Kudermětovová, Pavljučenkovová po setech 6:1 a 7:6.

První set byl jasnou záležitostí favoritek. Češky povolily soupeřkám jediný gem, celý set ovládly za 24 minut, proti setbolu Pavljučenkovová returnovala do pásky. Ve druhém dějství Rusky zabraly a bojovaly až do posledních okamžiků o posunutí utkání do rozhodujícího supertiebreaku. Dvakrát dokázaly dohnat ztrátu brejku, dokonce odvrátily mečbol. Ale v klíčovém tiebreaku tahaly za pomyslný kratší konec provazu, proti českému páru v něm uhrály jediný bod. 

Lucie Hradecká s Kristýnou Plíškovou si zahrají na Prague Open o deblový titul.
Turnajové dvojky ukončily šestizápasovou vítěznou šňůru Holanďanky Rusové se Slovinkou Zidanšekovou a ve vyrovnaném souboji zdolaly vítězky minulého podniku v Palermu po třech setech.

V prvním měly navrch české hráčky, ve čtvrtém gemu soupeřky brejkly a získanou výhodu si udržely až do konce setu, který ovládly 6:3. Podobný průběh měl i druhý set, jenž skončil naprosto stejným rozdílem, avšak ve prospěch slovinsko-nizozemského páru. Rozhodnout tak musel supertiebreak, v něm ukázaly pevnější nervy Plíšková s Hradeckou a mohly slavit výhru 10:4.

Osmifinále dvouhry
Irina Beguová (ROU, 82.) – Leonie Kungová (SUI, 157.) 6:7(3), 7:5, 7:6(7)

Čtvrtfinále dvouhry
Ana Bogdanová (ROU, 92.) – KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (69.) 5:2 skreč Bogdanová
Eugenie Bouchardová (CAN, 330.) – Elise Mertensová (BEL, 23.) 6:4, 1:6, 4:6 
Simona Halepová (ROU, 2.) – Magdalena Frechová (POL, 174.) 6:2, 6:0
Irina Beguová (ROU, 82.) – Sara Sorribesová Tormová (ESP, 84.) 6:2, 0:1 přerušeno pro déšť 

Čtvrtfinále čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Kuděrmetovová, Pavljučenkovová (obě RUS) 6:1, 7:6 (1) 

Semifinále čtyřhry
Rusová (NED), Zidanšeková (SLO) – HRADECKÁ, KR. PLÍŠKOVÁ 3:6, 6:3, 4:10