Jsem na sebe pyšná, neváhala pražská čtvrtfinalistka Bouchardová

- Marek Bartošík

Kanadská hvězda Eugenie Bouchardová na Prague Open pokračuje na vítězné vlně, když v osmifinále udolala v třísetovém maratonu Tamaru Zidanšekovou. Držitelka divoké karty bezesporu prokázala mentální sílu – navzdory ztrátě vedení 4:1 ve druhé sadě si tu rozhodující pohlídala. „Ve třetím setu jsem hrála velmi dobře. Jsem na sebe pyšná,“ hodnotila na videokonferenci šestadvacetiletá Bouchardová.

Eugenie Bouchardová na turnaji WTA v Praze opět ukázala, že svou hrou patří mnohem výše v žebříčku než na 330. místo. Někdejší wimbledonská finalistka v souboji o postup do čtvrtfinále přehrála Tamaru Zidanšekovou po bezmála třech hodinách 7:6(2), 6:7(2) a 6:2.

„Cítila jsem se dobře, celkově jsem se svým výkonem spokojená. Samozřejmě tam byly i slabší momenty. Jsem na sebe pyšná, jak jsem se po prohraném druhém setu dokázala vrátit,“ uvedla po náročné šichtě Bouchardová, která si dobře uvědomovala sílu své soupeřky.

„Má vhodnou hru na antuku. Pomáhá si topspinem, má dobrý forhend. Ve třetím setu jsem ji nenechala dominovat a využila jsem své šance,“ pokračovala čtvrtfinalistka Prague Open.

Kanaďanka je globální hvězdou se zástupy fanoušků. O to výjimečnější je pro ni specifická atmosféra pražského turnaje, na němž musí hrát před prázdnými tribunami.

„Určitě je to jiné, ale není to jako tréninkový zápas. Přece jenom tady máme rozhodčí a podavače míčků. K tomu se moje rodina a fanoušci dívají on-line. Vím, že někde jsou,“ doplnila Bouchardová, která si ve čtvrtfinále zahraje proti turnajové trojce Elise Mertensové.

Prague Open (ženy, CZE, 225 000 USD, antuka)
2. kolo dvouhry
Eugenie Bouchardová (CAN, 330.) [WC] – Tamara Zidanšeková (SLO, 72.) 7:6(2), 6:7(2), 6:2