Pardubická juniorka: O finalistech dvouhry a šampionech čtyřhry je rozhodnuto

- Marek Bartošík

V pořadí 93. vydání Pardubické juniorky ve čtvrtek pokračovalo semifinálovou fází ve dvouhře a finálovými bitvami ve čtyřhře. V dívčím pavouku se do finále podívají Sára Bejlek a Lucie Havlíčková, v chlapecké části turnaje si místo v duelu o titul zajistili Matthew William Donald a Martin Krumich. Deblový titul mezi dívkami slaví Linda Klimovičová a Dominika Šalková, mezi chlapci triumfovali Hynek Bartoň a Ondřej Horák.

Bartoň a Horák slaví deblový titul
Hynek Bartoň a Ondřej Horák ovládli čtyřhru na Pardubické juniorce, když ve finále porazili pár Daniel Siniakov, Jaroslav Šmédek 7:5 a 6:4. Vítězové po svém prvním podání uhráli 76 procent výměn a proměnili čtyři ze šesti brejkbolů.

Čtyřhru dívek opanovaly Klimovičová se Šalkovou
Linda Klimovičová a Dominika Šalková porazily ve finále čtyřhry dívek dvojici Sára Bejlek, Lucie Havlíčková 7:5, 1:6 a 10:5. Poražené duo v zápase získalo více fiftýnů (61:56) i brejků (4:1).

Krumich je po roce opět ve finále
Sedmnáctiletý Martin Krumich si vítězstvím 6:4, 2:6 a 6:1 nad Danielem Siniakovem vysloužil místo ve finále Pardubické juniorky. Semifinálová bitva trvala dvě a čtvrt hodiny. Krumich v utkání proměnil pět brejkbolů, sám přišel o podání třikrát. V loňském finále nestačil ve dvou setech na Jonáše Forejtka, v pátek tak bude mít druhou šanci na zisk prestižní dorostenecké trofeje.

Donald si rychle zajistil finále
Matthew William Donald navázal na včerejší vítězství nad Daliborem Svrčinou, tentokrát přehrál bez problémů Jiřího Jindáčka za 64 minut 6:3 a 6:0. Donald přišel ve svižném semifinále o podání pouze jednou, sám využil pět brejkbolů.

Druhou finalistkou je Havlíčková
Patnáctiletá Lucie Havlíčková přehrála ve druhém semifinále o rok starší Lindu Klimovičovou 6:4, 5:7, 6:3 a doplnila Sáru Bejlek ve finále Pardubické juniorky. Havlíčkové se více dařilo po vlastním druhém podání, získala 58 procent výměn (Klimovičová 49 procent). Obě protagonistky zápasu čeká ještě finále čtyřhry, kde opět nastoupí proti sobě.

Bejlek povolila Bartůňkové jen tři hry
První finalistkou dívčí dvouhry je čtrnáctiletá Sára Bejlek, která porazila taktéž čtrnáctiletou Nikolu Bartůňkovou za hodinu a 12 minut 6:1 a 6:2. Vítězka si připsala hned šest proměněných brejků. Bartůňková se trápila na podání, zaznamenala osm dvojchyb.

Centrální dvorec
Nikola Bartůňková – Sára Bejlek 1:6, 2:6
Daniel Siniakov – Martin Krumich 4:6, 6:2, 1:6
Siniakov, Šmédek – Bartoň, Horák 5:7, 4:6

Kurt číslo 7
Lucie Havlíčková – Linda Klimovičová 6:4, 5:7, 6:3
Matthew William Donald – Jiří Jindáček 6:3, 6:0
Klimovičová, Šalková – Bejlek, Havlíčková 7:5, 1:6, 10:5