Náhrada za Krejčíkovou? Siniaková před Cincinnati lovila v Německu

- Michal Hladký

„Bez partnerky na debla bych na US Open nejela,“ nechala se slyšet Kateřina Siniaková. V neděli v rámci tiskové konference ještě jméno spoluhráčky nechtěla prozradit, nicméně teď už se jedna z potenciálních náhradnic Barbory Krejčíkové rýsuje – Siniaková bude hrát v Cincinnati, které US Open předchází, s Němkou Anna-Lenou Friedsamovou.

Když Barbora Krejčíková nedávno ohlásila, že se do zámoří nevydá, nastaly dvě zásadní otázky. Bude na US Open hrát Kateřina Siniaková čtyřhru? A pokud ano, tak s kým?

„Náhradní spoluhráčku jsem už hledala, ale zatím o tom nechci mluvit,“ zmínila se tenistka z Hradce Králové v rámci nedělní tiskové konference. Nyní to už vypadá, že je rébus rozřešen – tedy alespoň před turnajem v Cincinnati. V něm nastoupí čtyřiadvacetiletá tenistka po boku Němky Anny-Leny Friedsamové, čtyřiačtyřicáté hráčce světového žebříčku v rámci čtyřhry.

Potvrzeno, že tento pár nastoupí i na US Open, ještě není. Avšak dá se předpokládat, že česko-německá dvojice bude stát po svém boku i na americkém grandslamu.

Kateřina Siniaková se nejdále dostala na US Open do finále. V roce 2017 ještě hrála s Lucií Hradeckou, v souboji o titul spolu nestačily na rozjeté duo Čan, Hingisová.

V Cincinnati jsou potvrzeny i další páry s českým zastoupením. Lucie Hradecká bude hrát s Andrejou Klepačovou, Květa Peschke pak s Demi Schuursovou.

Seznam párů na turnaji v Cincinnati