Dvě a půl hodiny boje. Očekávala jsem těžký zápas, přiznala Halepová

- Jan Vojkůvka

Vstup do turnaje Prague Open 2020 má za sebou i největší hvězda ve startovním poli. Světová dvojka Simona Halepová odehrála první soutěžní zápas po téměř šesti měsících a v bitvě s Polonou Hercogovou zvítězila 6:1, 1:6, 7:6(3).

Duel úvodního kola v Praze nabídl třísetovou podívanou, která se už stala tradicí ve vzájemných zápasech obou hráček. Do tří setů musely Halepová s Hercogovou i v předchozích třech utkáních, které spolu odehrály.

„Bylo to hodně obtížné utkání, ale to jsem očekávala. Polona je hodně těžká soupeřka. Všechny naše zápasy byly hodně vyrovnané,“ připomněla Halepová jejich vzájemná klání, ve kterých si v úterý vylepšila bilanci na 3-1.

„Jsem ráda, že jsem dnes vyhrála. Je důležité po šesti měsících vyhrát zápas,“ uvedla na tiskové konferenci šťastná Rumunka. „Jsem šťastná, že jsem se vrátila na kurty, a že jsem se vrátila výhrou.“

Zápas trval přes dvě a půl hodiny a pro obě soupeřky byl hodně náročný. „Je těžké hrát takové zápasy po návratu na kurty, bylo to hodně těžké utkání. Hlavně fyzicky,“ přiznala světová dvojka.

„Je velký rozdíl mezi tréninkem a hraním zápasů. I když jsem v posledních měsících hodně trénovala, tak po druhém setu jsem cítila únavu, ale zabojovala jsem. Právě bojovnost mi v dnešním utkání hodně pomohla,“ pokračovala Halepová.

Utkání přitom měla rozehraný výborně. Vyhrála první set 6:1, ale v druhé sadě se role otočily a byla to Hercogová, které byl najednou plný kurt. V rozhodujícím dějství pak obě hráčky předváděly výborný tenis. Halepová zápas vyhrála až po sedmém využitém mečbolu.

„V prvním setu byla úroveň mé hry hodně vysoká, ale pak jsem přestala trefovat kurt,“ vzpomínala Halepová na své vystoupení. „Soupeřka změnila svůj styl, dařily se jí údery a najednou to otočila. Ve třetím setu se mi povedlo držet míček ve výměnách a tolik jsem nechybovala.“

V Praze se hraje bez diváků, což je i pro Halepovou složitá situace. Jak sama Rumunka podotkla, publikum jí dokáže dodat potřebnou energii do zápasů. „Ale dnes jsem na to nemyslela, snažila jsem se hlavně najít svůj rytmus. Jsem ráda za způsob, jakým jsem vybojovala výhru,“ dodala.

V dalším kole čeká na Halepovou divoká karta Barbora Krejčíková, která si poradila s Rumunkou Tigovou.