Bouzková si připsala znovu skalp bývalé světové čtyřky! V Lexingtonu postupuje

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Marie Bouzková umí zahrát na bývalou světovou čtyřku Johannu Kontaovou! V americkém Lexingtonu, kam se Bouzková vydala odehrát turnaj WTA, britskou soupeřku dokázala znovu porazit, tentokrát po setech 6:4, 6:4.

Bouzková v Lexingtonu odehrála první zápas po restartu sezony a navázala na své skvělé výkony z března. Tehdy v Monterrey dokráčela až do finále a v semifinále si rovněž připsala skalp bývalé světové čtyřkou, kterou porazila 6:3, 6:4.

Po pěti měsících se obě hráčky potkaly znovu a Bouzková byla opět na kurtu lepší. Odvrátila 6 ze 7 brejkbolů, soupeřku obrala o třikrát o servis a z míry ji nevyvedl ani stav 0:2 ve druhém dějství.

„Měla jsem pocit, že když jsem potřebovala, dokázala jsem si pomoci servisem, a byla jsem schopná diktovat hru právě z podání. V důležitých chvílích jsem byla silnější,“ těšilo dvaadvacetiletou Češku.

Aktuálně 48. hráčka žebříčku v prvním setu dosáhla na brejk v sedmé hře a sadu dopodávala. Ve druhém dějství se po ztrátě podání ve druhém gemu rychle zmobilizovala, předvedla rebrejk a odvrátila dva brejkboly ve čtvrté hře. Díky tomu se dostala zpět do rytmu a na soupeřku tlačila.

V sedmé hře sice proti světové patnáctce nevyužila čtyři brejkboly, ale v devátém gemu se už na returnu prosadila a zápas doservírovala.

„Očekávala jsem od sebe hodně, protože jsem cítila, že jsem v posledních měsících dobře potrénovala,“ pokračovala Bouzková. „Na druhou stranu, vím, že když se jde do skutečného zápasu, nemohu mít přehnaná očekávání, protože je to něco úplně jiného,“ podotkla.

Zápas ale zvládla bravurně a může se těšit na osmifinálovou soupeřku, kterou bude buď Ruska Anna Blinkovová, nebo domácí kvalifikantka Kristie Ahnová.