Praha je úžasné město, pořadatelé to zvládají skvěle, vysekla poklonu Bouchardová

- Jan Vojkůvka

Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová si připravila překvapení. Přes oficiální instagramový účet Prague Open zodpověděla několik otázek svých fanoušků. Kromě dotazů ohledně turnaje a přípravy přišla řada i na trochu češtiny a zajímavý slib sympatické hráčky.

Bouchardová patří v českém prostředí k velmi populárním zahraničním tenistkám. Není tak vůbec divu, že se právě ona domluvila s pořadateli Prague Open a přes jejich Instagram si popovídala s fanoušky.

„Jsem nadšená, že jsem v Praze, a jsem vděčná za příležitost hrát zase tenis,“ uvedla Bouchardová, jež je dle svých slov dobře připravena. „Spoustu času jsem věnovala tréninky fyzičky,“ přiznala.

Kanaďanka byla během přenosu rovněž požádána, jestli by mohla něco říct v českém jazyce. „Nebudu lhát, trénovali jsme to. Ale teď tu deset minut mluvím a nepamatuji si to,“ smála se Bouchardová. „Ahoj, Praha,“ řekla nakonec. „Vím, jak se v češtině říká Praha. Ale budu na tom pracovat a vrátím se s něčím lepším v češtině,“ dodala s příslibem.

Co se týče samotného pražského turnaje, vysekla mladá Kanaďanka organizátorům poklonu. „Myslím, že pořadatelé odvádí skvělou práci a drží vše pod kontrolou,“ uvedla. „Samozřejmě musíme nosit roušky, mám ji i tady a sundala jsem si ji jen, abych mohla odpovídat na otázky. Máme také oddělené šatny a vše se dělá tak, aby mělo hladký průběh.“

Do Prahy se Bouchardová dostala poprvé, rozhodně ale dle svých slov ne naposledy. „Nejvíce budu asi jen na hotelu, možná se dostanu na nějakou procházku, ale ne do města. Je důležité zůstat co nejvíce v bezpečí. Slyšela jsem, že Praha je úžasné město a mrzí mě, že si ji nemohu prohlédnout, takže se určitě vrátím.“

Bouchardová zavzpomínala také na své finále Wimbledonu z roku 2014, ve kterém prohrála s Petrou Kvitovou 3:6, 0:6. Stalo se tak při otázce, která česká hráčka je její nejoblíbenější. Zvolila právě Kvitovou. „Je to úžasná tenistka. Myslím, že i nejlepší česká hráčka v historii.“

Šestadvacetiletá hráčka už patří mezi zkušené tenistky a tak si příliš nelámala hlavu ani s otázkou, ve které ji jeden z příznivců požádal o radu, jak se stát úspěšným profesionálním tenistou. „Musíš hlavně tvrdě dřít, aby jsi něčeho dosáhl,“ řekla jednoznačně.

„Neexistuje nic jako magické pilulky, nebo tajné zaklínadlo. Je prostě potřeba dělat správné věci a tvrdě pracovat hodiny a hodiny denně. Někdy to může být únavné, ale může to pomoci dosáhnout něčeho, čeho dosáhlo jen pár lidí na planetě,“ upozornila.