US Open registruje další omluvenky. Odhlásila se i Krejčíková

- Jan Vojkůvka

Americký grandslam v New Yorku se bude muset obejít bez dalších špičkových tenistek. Omluvenky organizátorům zaslaly Elina Svitolinová s Kiki Bertensovou. Odhlásit se rozhodla i česká tenistka Barbora Krejčíková, jež měla jistou účast v hlavní soutěži a navíc patří mezi nejlepší deblistky světa.

Krejčíková, jež figuruje ve světovém žebříčku na 115. místě, se do hlavní soutěže dostala díky letošní absenci kvalifikace. Rozšířila tím počet českých tenistek, které mohly v New Yorku nastoupit, na devět.

Jenže čtyřiadvacetiletá hráčka se nakonec ve Flushing Meadows nepředstaví. Rozhodla se připojit k řadě hráčů a hráček, kteří se do Ameriky vůbec nevydají. Mezi největší hvězdy, které oznámily svou absenci, patří Rafael Nadal a Ashleigh Bartyová.

US Open odhlášením Krejčíkové přišlo zároveň o jednu z nejlepších deblistek světa. Bývalá světová jednička, jež aktuálně figuruje na 13. pozici, nastupuje v páru s Kateřinou Siniakovou.

Kromě Krejčíkové se odhlásily i dvě singlové hvězdy. Světová pětka Elina Svitolinová a sedmička Kiki Bertensová. Tím se rozšířil počet absentujících hráček z elitní desítky žebříčku na tři.