WTA

Prague Open: Halepová první nasazenou, českou jedničkou Strýcová

- Jan Havlovic

Známe téměř kompletní obsazení hlavní soutěže turnaje Prague Open. Po páteční uzávěrce přihlášek je na listině zatím 27 tenistek. První nasazenou je Rumunka Simona Halepová, českou jedničkou je Barbora Strýcová. Další čtyři účastnice hlavní soutěže vzejdou z kvalifikačních bojů a o posledním místě se rozhodne na probíhajícím turnaji v Palermu.

Simona Halepová bude hlavní hvězdou nadcházejícího turnaje Prague Open. Za světovou dvojkou je ve startovní listině Chorvatka Petra Martičová. První čtyřku nasazených hráček uzavírají Belgičanka Elise Mertensová a Ukrajinka Dajana Jastremská. 

Českou jedničkou v hlavní soutěži bude Barbora Strýcová, která bude startovat v Praze na turnaji WTA pošesté v kariéře. V loňském roce si na pražské antuce zahrála semifinále. 

Do hlavní soutěže se dostaly ještě Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková. Další dvě české tenistky budou startovat na divokou kartu – Barbora Krejčíková a patnáctiletá Linda Fruhvirtová, pro kterou půjde o premiérový start na turnaji WTA. Třetí divoká karta byla udělena Kanaďance Eugenie Bouchardové.

Z českých hráček se omluvily Markéta Vondroušová a Karolína Muchová.  „Nebylo to snadné rozhodnutí, miluji turnaje v Praze, ale návrat na kurty není snadný a moje tělo není silné, jak jsem si myslela. Potřebuji čas na odpočinek, abych mohla v sezóně pokračovat silnější,“ uvedla Vondroušová.

„Moc mě mrzí, že jsem se z turnaje na Spartě musela po poradě v mém týmu odhlásit, ale s ohledem na termínovou listinu jsme zahájili přípravu na tvrdém povrchu před cestou do Ameriky a turnaj na antuce do tohoto plánu nezapadá,“ vysvětlila Muchová.

„Změny v seznamu přihlášených plynou ze situace ve světě a měnících se pravidel pro cestování. Jistě hraje roli i to, že se za necelý měsíc uskuteční i US Open, což řadu hráček ovlivnilo. Ale i tak je pole hráček v hlavní soutěži velmi silné a čeká nás skvělý turnaj,“ uvedl jeho ředitel David Trunda.

V sobotu se na pražské Spartě rozběhnou kvalifikační boje, ve kterých si tenistky zahrají o čtyři postupová místa do hlavní soutěže. O poslední pozici v hlavní soutěži Prague Open se rozhodne na Palermo Ladies Open.

Los kvalifikace (začátek 8.8. v 10:00)
A.Bolsovová (ESP) [1] – U.Eikeriová (NOR)
M.Sherifová (EGY) – G.Gatto-Monticoneová (ITA)
L.Paarová (ROU) – L.NOSKOVÁ [WC]
L.Küngová (SUI) – L.Samsonová (RUS) [5]
A.Friedsamová (GER) [2] – M.Kostjuková (UKR)
N.BARTŮŇKOVÁ [WC] – T.MARTINCOVÁ
L.Arruabarrenová (ESP) – J.MALEČKOVÁ 
S.Sandersová (AUS) – Y.Bonaventurová (BEL) [8]
T.Korpatschová (GER) [3] – J.Cristianová (ROU)
Y.Wickmayerová (BEL) – N.Podorská (ARG)
I.de Vroomová (NED) – E.Ruseová (ROU)
L.HAVLÍČKOVÁ [WC] – A.Sasnovičová (BLR) [6]
O.Dodinová (FRA) [4] – L.Curenková (UKR) 
E.Perezová (AUS) – B.PALICOVÁ [WC]
I.Baraová (ROU) – M.Frechová (POL)
A.Komardinová (RUS) – K.Juvanová (SLO) [7]

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Obsazení hlavní soutěže je téměř jasné. ?⤵️ ? Divokou kartu dostaly kromě Genie Bouchard také Barbora Krejcikova a Linda Fruhvirtová. ? 4️⃣ hráčky mají možnost se probojovat z kvalifikace ?? o posledním místě se rozhodně na Palermo Ladies Open / ?? The main draw is almost finalised! ? @geniebouchard as well as @bkrejcikova and @lindafruhvirtova got a wild card which means that 4 players have chance to make it through the qualification rounds! We are waiting for the results from @palermoladiesopen where it will be decided about the last spot! ?? #pragueopen2020 #wta #tennis #tennisworld #tenis #tkspartapraha #tenisovysvet @wta @tenisovysvetcz @jsmeceskytenis

Příspěvek sdílený Prague Open 2020 (@tennispragueopen),Srp 7, 2020 v 9:26 PDT