Tipsport Elite Trophy: Černý tým otočil skóre a je ve vedení. Čtyřhru ovládly Kar.Plíšková s Muchovou

- Redakce

Na pražské Štvanici odstartoval čtvrtý díl charitativní akce Tipsport Elite Trophy, černý tým do něj vstupuje ve vedení 2:1 na zápasy. Stejně jako minule se hraje na tvrdém povrchu. Program odstartoval ve 12 hodin utkáním, v němž si Johana Marková poradila s Denisou Hindovou. Ve druhém singlovém duelu se radovala z výhry reprezentantka černého výběru Karolína Muchová, která porazila ve dvou setech Němku Petkovicovou. Závěrečná čtyřhra rozhodla o tom, že černý tým půjde do sobotního dne s vedením 2:1. Karolína Plíšková s Karolínou Muchovou totiž porazily pár Petkovicová, Swiateková ve dvou setech.

Plíšková s Muchovou uspěly ve čtyřhře
Karolína Plíšková s Karolínou Muchovou zvládly vítězně čtyřhru, která zakončila páteční program Tipsport Elite Trophy. Reprezentantky černého týmu porazily německo-polský pár Petkovicová, Swiateková za hodinu a půl po setech 6:1 a 7:6(4). Hráčky růžového týmu měly v tiebreaku druhého setu vedení 4:2, ale od té doby již získávaly body pouze Muchová s Plíškovou, které dovedly utkání do vítězného konce.

Muchová porazila Petkovicovou
Karolína Muchová (26.) získala pro černý výběr první bod, když si poradila s Andreou Petkovicovou (86.). Hráčka z elitní třicítky měla utkání pod kontrolou a za 63 minut se mohla radovat z výhry 6:1 a 6:3.

Česká hráčka musela hned v úvodu odvracet čtyři brejkboly, těžkou situaci ale zvládla. Následně se Muchové podařilo dvakrát prolomit servis německé soupeřky a první sadu získala za 25 minut po setech 6:1. Třiadvacetiletá Muchová pokračovala v dobrém výkonu i ve druhé sadě a po výsledku 6:1, 6:3 si připsala v Tipsport Elite Trophy čtvrtou singlovou výhru.

Marková na úvod přehrála Hindovou
V souboji nových tváří akce Tipsport Elite Trophy uspěla Johana Marková (408.) z růžového týmu, když porazila Denisu Hindovou (939.) za hodinu a devět minut 6:1 a 6:3. Jednadvacetiletá Marková vedla už 6:1 a 2:0, o tři roky mladší Hindová ale dokázala druhou sadu třemi gemy v řadě zdramatizovat. Posléze získala iniciativu znovu Marková, která utkání díky sérii čtyř vyhraných her ukončila.

Růžový tým – Černý tým (Štvanice, tvrdý povrch) 1:2*
Johana Marková (408.) – Denisa Hindová (939.) 6:1, 6:3
Andrea Petkovicová (GER, 87.) – Karolína Muchová (26.) 1:6, 3:6
Petkovicová (GER), Swiateková (POL) – Kar. Plíšková, Muchová 1:6, 6:7(4)