Karolína Plíšková si poprvé v kariéře zahraje na Turnaji mistryň v Singapuru!

- Petr Šístek

Čtyřiadvacetiletá česká tenistka prožívá životní sezonu a měsíc poté, co prolomila svou grandslamovou smůlu a zahrála si finále US Open, si v průběhu turnaje kategorie WTA Premier v Pekingu zajistila start na závěrečném podniku sezony, kterým bude Turnaj mistryň v Singapuru.

Rodačka z Loun do elitní desítky žebříčku WTA pronikla již vloni, avšak po nepříliš povedeném závěru roku se jí sen o startu na prestižním podniku v Singapuru rozplynul. Dopomohla ale České republice ke čtvrtému fedcupovému vítězství během pěti let a v letošní sezoně opět plánovala útok na mety nejvyšší. Úvodní turnaje jí ale nevyšly podle představ a první povedený výsledek zaznamenala až na turnaji v Indian Wells, kde došla v semifinále.

Poté, co jí opět nevyšel grandslamový turnaj ve Wimbledonu, učinila těžké rozhodnutí a rozhodla se vynechat olympijský turnaj. Tato volba se později ukázala býti zcela zásadní, neboť po náročném tréninku, který ve volných týdnech absolvovala, se na kurty vrátila v impozantní formě a ovládla prestižní turnaj v Cincinnati. V dechberoucích výkonech pokračovala i na následném US Open a nyní na asijské podzimní šňůře získala jistotu startu na Turnaji mistryň, k níž jí dopomohl brzký konec Carly Suarezové-Navarrové v Pekingu. Skutečnost, že tentokrát již Plíšková na klání osmi nejlepších hráček sezony nebude chybět, dnes oficiálně potvrdila organizace WTA.

Kromě Plíškové se v Singapuru již jistě představí nová světová jednička Angelique Kerberová, legendární Serena Williamsová, a bývalé světové dvojky Simona Halepová a Agnieszka Radwaňská. Ostatní tenistky mají stále šanci zabojovat o poslední tři volná místa. Účast by již neměla uniknout vítězce French Open Garbiñe Muguruzaové, na postupových místech aktuálně jsou i Světlana Kuzněcovová a Dominika Cibulková. V reálné hře o postup ale stále jsou i Madison Keysová či vítězka turnaje ve Wu-chanu Petra Kvitová.