Tipsport Elite Trophy: Kvitová bude chybět. Představí se muži

- Radek Štohl

Závěrečný podnik Tipsport Elite Trophy dozná dalších změn. Podruhé za sebou se na této akci neukáže Petra Kvitová, růžový výběr bude šéfovat Andrea Petkovicová. Týmy tentokrát budou čtyřčlenné, v každém z nich se objeví také jeden mužský zástupce.

Ve třetím díle Tipsport Elite Trophy kapitánskou roli převzala Barbora Strýcová. Loňská vítězka wimbledonské čtyřhry však závěrečnou akci vynechá, role se tak ujme aktuálně sedmaosmdesátá hráčka žebříčku dvouhry Andrea Petkovicová.

Růžový výběr stejně jako ve druhé polovině července bude reprezentovat nadějná Polka Iga Świąteková, poprvé se v něm představí někdejší devětatřicátá juniorka světa Johana Marková. Čtvrtým hráčem se stane osmnáctiletý český talent Jiří Lehečka.

Černý tým znovu povede kapitánka Karolína Plíšková, chybět nebude ani její jmenovkyně Muchová. Zcela novou tváří bude osmnáctiletá Denisa Hindová, kvarteto uzavře Václav Šafránek.

Charitativní akce prozatím lépe vychází černému výběru, který vede 2:1 na zápasy. Jejich soupeři poprvé uspěli na uplynulém díle na Štvanici.

Poslední část se bude konat znovu na pražském centrálním dvorci, duely se odehrají od 7. do 9. srpna. Úvodní zápasy jsou naplánovány na pravé poledne.