Kyrgios pravděpodobně vynechá i druhý letošní grandslam. Možná nebude ani Australian Open, myslí si

- Jan Havlovic

Nick Kyrgios se v letošním roce na půdě grandslamových turnajů již s největší pravděpodobností neukáže. Australan zpochybnil svou účast na podzimním French Open a obává se i o Australian Open. „V Melbourne jsou teď těžké časy,“ vyjádřil Kyrgios obavy nad konáním lednového grandslamu.

Pětadvacetiletý Australan byl během přerušené tenisové sezony hodně slyšet na sociálních sítích. Nyní svolil k rozhovoru v přímém přenosu pro televizní stanici Channel Nine. Kyrgios se rozpovídal o současné situaci i výhledu do budoucna. 

Aktuálně 40. tenista světa se již dříve odhlásil z US Open a reagoval kriticky směrem k tenisovým kolegům, kteří plánují do New Yorku odcestovat. Nyní uvedl, že je velmi nepravděpodobné, že by se v letošním roce ukázal na kurtech v Evropě, čímž zpochybnil svou účast na podzimním French Open. 

„Zkrátka budu jednat zodpovědně a vyčkávat, dokud nedojdu k názoru, že pro tenis nastaly lepší podmínky,“ uvedl v rozhovoru Kyrgios, který chce v nadcházejících týdnech trávit čas s rodinou a trénovat doma v Austrálii. 

Kyrgiose nepřekvapila zpráva, že US Open, které začne na konci srpna v New Yorku, vynechá také Rafael Nadal, světová dvojka. „Z rozhodnutí Rafaela jsem nebyl překvapený. Čekal jsem, že dá přednost French Open,“ řekl Kyrgios. Na americkém grandslamu nebude startovat ani ženská tenisová jednička Australanka Ashleigh Bartyová.

Bouřlivák Kyrgios se pozastavil i nad konáním příštího ročníku Australian Open a připomněl, že v Austrálii pandemie teprve vrcholí. „Slyšel jsem v rádiu, že je denní přírůstek zhruba 700 nakažených. Konkrétně v Melbourne jsou teď těžké časy, takže si nejsem vůbec jistý, jestli to půjde zorganizovat,“ reagoval Kyrgios na dotaz ohledně lednového grandslamového turnaje.