Pražský turnaj se dočká hvězdného deblu. Ze hry je naopak Sakkariová

- Jan Vojkůvka

Turnaj WTA v Praze, který startuje už za pár dní tradiční kvalifikací, se dočkal potvrzení hvězdného deblového páru, a také dalších omluvenek. Své síly ve čtyřhře spojí Barbora Strýcová se větovou dvojkou Simonou Halepovou. Z předních světových hráček se, vedle již dříve avizované Belindy Bencicové, nepředstaví dvacátá hráčka žebříčku Maria Sakkariová.

„Máme potvrzenou účast Barbory Strýcové, máme potvrzenou také účast Simony Halepové, která by měla dorazit nejpozději v pátek. Obě navíc potvrdily i účast ve čtyřhře, kterou by měly odehrát spolu,“ oznámil turnajový ředitel Daniel Trunda velmi zajímavou novinku během středeční tiskové konference.

Obě hráčky, jež budou hrát samozřejmě i ve dvouhře, se spolu spojí na tenisových dvorcích poprvé v kariéře.

Dobrou zprávou je také posun Kristýny Plíškové do hlavní soutěže. Pomohly jí k tomu omluvenky ostatních hráček, díky kterým nemusí nastoupit do nevyzpytatelné kvalifikace. „Kristýna Plíšková se dostala po odhláškách ostatních hráček do hlavní soutěže,“ řekl Trunda. „Počítáme také s udělením divokých karet dalším českým hráčkám, to ale až podle situace, jak se bude vyvíjet entry list,“ dodal.

Pořadatelé očekávají, že zcela jasno bude během pátečního odpoledne. Tehdy bude také rozlosována kvalifikace a budou uděleny zbývající divoké karty.

Z turnaje se mezitím odhlásila řecká tenistka Maria Sakkariová, světová dvacítka. Stalo se tak i z důvodu situace kolem pandemie koronaviru, která ztěžuje hráčkám jejich cestování na turnaje.

„K odhlášení došlo zejména z důvodů změněných opatření v zemích, odkud hráčky cestují. Situace se mění každý den,“ uvedl ředitel Prague Open David Trunda během tiskové konference.

Vedle Sakkariové se z turnaje odhlásila také talentovaná Polka Iga Swiateková, 22. hráčka rankingu WTA Anett Kontaveitová z Estonska a Belgičanka Alison Van Uytvancková.