Další mezera v kalendáři. Turnaj v Madridu byl oficiálně zrušen

- Marek Bartošík, Jan Vojkůvka

Prestižní tenisový turnaj v Madridu se letos neuskuteční ani v náhradním termínu. Ve španělském hlavním městě měli hrát muži i ženy na antuce od 12. do 20. září. V kalendáři ATP i WTA se tak vytvořil další volný týden, jelikož se jednalo o jedinou akci v daném termínu.

Koronavirus dělá stále problémy, a tak se návrat k tenisovým akcím nadále komplikuje. Po mužském turnaji ve Washingtonu a dalších akcích to tentokrát odnesl Madrid, jemuž nepomohlo ani přeložení termínu z května na září.

„Udělali jsme, co bylo v našich silách, abychom mohli turnaj pořádat,“ sdělil Feliciano López, turnajový ředitel Mutua Madrid Open. „Po prvním zrušení podniku v květnu jsme pracovali s nadějí, že si tento rok, který byl pro všechny hodně těžký, v zářijovém termínu přeci jen užijeme špičkový tenis v areálu Caja Mágica.“

„Nicméně situace je příliš nestabilní na to, abychom mohli turnaj pořádat a abychom zařídili bezpečnost,“ dodal. Ve Španělsku se totiž výrazně zpřísňují pravidla kvůli pandemii, jež po uvolnění bezpečnostních opatření znovu nabírá na síle a nutí k jejich znovuzavádění.

Ve španělské metropoli se mělo uskutečnit mužské Masters a ženský podnik kategorie WTA Premier Mandatory.

Tenisový kolotoč se vrátí do Madridu nejdříve v roce 2021, titul z roku 2019 by měli obhajovat Novak Djokovič a Kiki Bertensová. V kalendáři nadále figuruje Řím, kde se má hrát od 20. září.