Martincová se v Palermu nekvalifikuje. Skrečovala nasazené šestce

- Jan Vojkůvka

Řady českých tenistek se na turnaji WTA nerozšíří. Tereza Martincová (133.) svůj zápas druhého kola s nasazenou šestkou Aljaksandrou Sasnovičovou (119.) po prohraném prvním setu (3:6) skrečovala kvůli zdravotním problémům s levým kotníkem.

Markéta Vondroušová a Kristýna Plíšková zůstanou v hlavní soutěži turnaje v Palermu osamocené. Z kvalifikačního zápolení se totiž nepovede postoupit Tereze Martincové, která ve druhém kole tříkolového mini-turnaje svůj zápas musela skrečovat.

Duel s kvalifikační šestkou Aljaksandrou Sasnovičovou byl vyrovnanější, než se na první pohled zdá. Byť první set běloruská hráčka vyhrála 6:3, obě hráčky se tahaly o úspěch přes padesát minut. A to i přesto, že si česká hráčka zvrtnula levý kotník už ve třetím gemu.

Martincová sice prohrála servis právě ve zmíněném třetím gemu, ale zabojovala a rychlým rebrejkem soupeřce příliš radosti neudělala. Sasnovičová ovšem proti indisponované soupeřce hned v páté hře znovu zabodovala na returnu a tentokrát si výhodu brejku donesla až do koncovky, v níž na returnu přidala ještě jeden získaný servis Martincové.

Když Martincová první set ztratila, rozhodla se dále nezatěžovat zraněný kotník a duel raději vzdala.